Is de dagcrème van Lidl echt hetzelfde als die van La Prairie?

Vanaf vandaag ligt hij weer tijdelijk in de -Nederlandse- winkel: de Cien Cellular Beauty dagcrème van Lidl. Een tijdje geleden vertelde ik al wat ik van de gewone dagcrème van Lidl vind, maar ook deze crème heb ik getest en het resultaat heeft mij toch wel verrast.

Voordat ik vertel wat mijn ervaring is met deze crème, ga ik even in op de ingrediëntenlijst. Want wat jullie natuurlijk vooral willen weten, is of de Cellular Beauty crème echt even goed is als de crème van La Prairie. 🙂

Kopie?

Natuurlijk heeft La Prairie een hele rits verschillende dagcremes, maar degene die er het meeste op lijkt is de ‘Anti-aging  Day Cream SPF 30’ en niet de ‘Cellular Radiance Cream’ zoals je door de naam van de Lidl crème zou verwachten. Ik weet niet wie de fabel de wereld in heeft gestuurd dat deze dagcrème een kopie is van die van La Prairie, want als je de ingrediënten met elkaar vergelijkt, dan zie je dat er toch wel wat verschillen zijn.

Ingrediënten

Er zijn een aantal basisstoffen hetzelfde, maar die vind je ook vaak in andere crèmes. En ook in de basisstoffen zitten er flink wat verschillen. Maar waar komt dit La Prarie look-a-like verhaal dan vandaan? In de lidl creme zit Myramaze. Dit is een gepatenteerde combinatie van stoffen met o.a. Myrothamnus Flabellifolia Extract. En om deze plant gaat het. Het medicinale plantje wordt ook wel eens de wederopstandingsplant genoemd omdat het na een lange periode van droogte helemaal dood lijkt, maar toch weer opbloeit zodra er regen valt. Dit extract kom je weinig tegen, maar komt toevallig ook voor in de La Prairie crème. Daar komt de vergelijking dus vandaan.

Complete verzorgingsserie

De Cellular Beauty serie bestaat uit 4 verzorgingsproducten; een serum, een dagcrème, een nachtcrème en een oogverzorging.

Serum

Het serum zit in een glazen pompflesje, waar ik meteen blij van word. Doordat er geen lucht aan kan komen, blijven de ingrediënten langer stabiel. Het serum voelt licht aan en smeert gemakkelijk uit.

Day Cream

De dagcrème zit in een pot, wat natuurlijk veel minder fijn is. Elke keer dat je een beetje uit het potje haalt, laat je bacteriën achter. Dit kan je wel een beetje in toom houden door een spateltje te gebruiken, maar dat spateltje moet je dan wel regelmatig schoon maken. Een ander nadeel van een potje is dat elke keer het dekseltje open gaat, er zuurstof bij je crème komt. Zuurstof zorgt ervoor dat de werking van de ingrediënten achteruit gaat.

SPF

Helaas heeft deze crème een SPF van slechts 15. In de winter is dat geen probleem, maar in de zomer is het te laag om huidveroudering en -beschadiging te voorkomen. Als het zonnetje schijnt moet je het dus combineren met een zonnebrandcrème met -liefst- een factor 50.

Textuur

Een heel fijne eigenschap vind ik persoonlijk dat de crème niet glimt en als je enkel een dun laagje aanbrengt, kan je er prima make-up over gebruiken. Bij een dikkere laag gaat het wel “rullen”.

Night cream

Ook de nachtcrème zit in een pot, met bijbehorende nadelen. De nachtcrème glimt wel en trekt -zoals de meeste nachtcrèmes- langzamer in. Je blijft langer een plakkerig gevoel houden, maar in vergelijking met andere nachtcrèmes die ik heb uitgetest valt het nog mee.

Eye mousse

De naam vind ik eigenlijk heel misleidend. Het is namelijk eerder een gel. Voor de drogere huid rond mijn ogen vind ik het eigenlijk niet voedend genoeg. Misschien zit dat tussen mijn oren, want ik kreeg geen extra droogtelijntjes. De eye mousse is het enige product dat ik niet opgemaakt heb.

Mijn ervaring

Ik heb deze lijn 3 maanden uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben. Het is echt een heel fijne serie die wat werking betreft niet onderdoet voor mijn veel duurdere dagcrème van Paula’s Choice. De crème voedt genoeg zonder dat je huid vettig aanvoelt

Persoonlijk vind ik het wel heel jammer dat er geurstoffen in deze lijn zitten. De geur is niet zo zwaar en zit in dezelfde frisse familie als bijvoorbeeld Nivea, maar als je een heel gevoelige neus -of huid- hebt, kan het toch storen.

Toevallig had ik nog een staaltje liggen van de Laprairie crème. Ik heb ze dus meteen even vergeleken. Ze hebben allebei een vergelijkbare lichte geur en trekken ongeveer even snel in. De La Prairie crème is iets dunner en glimt iets meer dan die van Cien. Maar eigenlijk zijn het allebei gewoon fijne crèmes.

Nu ben ik wel benieuwd. Hebben jullie de Cellular Beauty Crème geprobeerd?

xxx

12 thoughts on “Is de dagcrème van Lidl echt hetzelfde als die van La Prairie?

  1. Ik gebruik de dagcreme al jaren van Lidl. Nooit geen problemen met mijn huid gehad. Ga elke 6 weken naar de schoonheidsspecialiste en deze zegt altijd dat ik zo’n mooie huid heb. Dus blijf ik deze creme gebruiken.

  2. Hier heb ik hem ook. Tenminste ik er twee, de kerst piaire en de orgic en beide zijn heerlijk. Van beide wil ik nog een stuk schrijven, maar ik ben er nog niet zo goed uit hoe. Het belangrijkste, met deze producten zit je voor een dubbeltje op de eerste rang, vind.

  3. Ik durf met mijn huid niet zo snel af te stappen van mijn vaste merken. Bij heel veel merken krijg ik al snel last van droge vlekjes. Maar als ’t bij anderen goed werkt, alleen maar super. Vooral omdat Lidl spullen vaak super betaalbaar zijn

  4. Ik wil je even complimenteren wat een goed en uitgebreid artikel. Ik ben niet zo van de smeersel maar dat weet je ondertussen wel. Ik denk dat ik deze sowieso zou overslaan naar het lezen van je artikel want ik kan echt heel slecht tegen geurtjes.

  5. Ik heb deze lijn niet eerder uitgeprobeerd. Mijn huid kan heel snel geïrriteerd raken wanneer ik andere crèmes uitprobeer. Dus ik blijf altijd bij mijn vaste merken. Wel fijn dat het prettig was om te gebruiken!

  6. Ik moet deze week nog boodschappen doen bij de Lidl en hopelijk is er dan nog iets, ik ben zelf erg benieuwd naar het serum, omdat mijn huid in de winter wel wat extra verzorging kan gebruiken.

  7. Ik had hier al eerder iets over gelezen, maar zelf geen ervaring mee. Wel grappig dat de Lidl crème eigenlijk vergelijkbaar is met zo’n dure creme. Ik vraag me dan toch altijd af waarom die andere zo duur moet zijn.

  8. Ik ken deze lijn niet. Zo een pompje vind ik zelf ook altijd erg fijn. Ik zelf gebruik dag en nachtcrème van het Kruidvat en ben hier altijd erg tevreden over. Er zit weinig geur aan en het smeert goed in. Ik snap jouw verwarring bij de eye mousse, ik zou hier ook iets anders bij verwachten dan gel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.