Review van Schmidt’s natuurlijke cosmetica.

Ik geloof niet in toeval. Dus toen Viata mij vroeg of ik de natuurlijke producten van Schmidt’s wilde testen, net op het moment dat ik huiduitslag had door -voorlopig nog onbekende- chemicaliën, twijfelde ik natuurlijk niet. Minder chemicaliën past perfect in mijn huid-detox!

Schmidt’s Tandpasta coconut & lime

Schmidt’s Tandpasta Coconut & Lime is een heerlijke tandpasta met -de naam zegt het al- limoen, kokosnoot en een vleugje munt. Misschien heb je in mijn mei-plasticvrij-dagboek wel gelezen dat ik zelfgemaakte tandpasta met zuiveringszout heb geprobeerd en ervan moest kokhalzen. 🙂 Deze tandpasta van Schmidt’s smaakt véél beter en werkt prima. De tandpasta bevat geen SLS, geen fluoride en relatief weinig chemicaliën, maar helaas wel Sodium Benzoate. Ik merk wel dat ik minder last van een droge mond heb door deze tandpasta, waarschijnlijk door het aloë vera-sap en de xylitol.

Schmidt’s Zeep Activated Charcoal

Schmidt’s Zeep Activated Charcoal is een zachte zeep met houtskool en bamboe, waar mijn huid niet van uitdroogt. Licht exfoliërend en lekker ruikend. Houtskool staat bekend om zijn reinigende werking en de shea butter houdt je huid gehydrateerd. Toch vind ik hem niet zo handig en dat komt door de kleur. Ik leg altijd een stuk zeep op een schaaltje op de rand van mijn wasbak. Omdat zeep normaal gesproken wit is, zie je niet dat er zeep naast het schaaltje terecht komt. Met deze zeep zie ik constant druppels en strepen naast mijn zeepbakje. Ik denk dat het tijd wordt voor een groter zeepbakje. 🙂

Schmidt’s Deodorant Rose & Vanilla

Kijk, hier wordt ik nu echt blij van; dit is absoluut mijn favoriete product. Schmidt’s Deodorant Rose & Vanilla bevat geen irriterende of uitdrogende ingrediënten en geen aluminium. De formule is op basis van onder andere zuiveringszout en één van de eigenschappen hiervan is dat het geuren neutraliseert. Verder bevat het pijlwortel om het vocht te absorberen en kokosolie, wat antibacterieel is. Deze deo is niet anti-transpirant, maar zorgt ervoor dat er geen geurtjes vrij komen. Het werkt beter dan de meeste klassieke deo’s. De structuur is even wennen, niet glad maar een beetje korrelig. Je moet de deo ook eerst even tegen je oksel houden zodat het bovenste laagje smelt. Ik hou persoonlijk heel erg van de geur van rozen met vanille, maar deze deodorant bestaat ook in de geuren bergamot & lime en charcoal & magnesium. Deze deodorant is een blijvertje, zonder twijfel.

Viata

Viata is een online apotheek met een heel uitgebreid assortiment. Het voordeel van een online apotheek vind ik persoonlijk dat je rustig kunt kiezen en precies ziet wat er allemaal bestaat. Zeker voor gênante probleempjes is het gewoon ook fijner om online te bestellen dan persoonlijk naar een apotheek te gaan. En als je het even niet meer weet, stel je gewoon je vraag via de chat.

En jullie? Proberen jullie ook minder chemicaliën te gebruiken of kijken jullie nooit op de ingrediëntenlijst?

xxx

 

10 thoughts on “Review van Schmidt’s natuurlijke cosmetica.

  1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik er niet echt op let wat er in een bepaald product zit. Als iets mij bevalt, dan kan ik dat product jaren blijven gebruiken.

  2. Duidelijke review. De producten kwamen dus op het juiste moment :-). Eerlijk gezegd let ik nooit op de ingrediënten. Ik gebruik altijd wel dezelfde producten en niet steeds verschillende. Als ik eenmaal iets fijn vind, dan blijf ik dat gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.