Review van de Cien Anti Wrinkle Day Cream Q10 van Lidl

Jullie hebben het vast al wel gelezen. Lidl heeft in het Verenigd Koninkrijk een crème op de markt gebracht met een bijna identieke samenstelling als de dure dagcrème van La Prairie. Deze crème zit niet in het normale assortiment, maar is af en toe wel verkrijgbaar bij Lidl. Over deze Cellular Beauty crème kan je hier meer lezen.

Beste uit de test

Maar niet getreurd. Een andere crème van Lidl, de Cien Anti Wrinkle Day Cream Q10, is namelijk een tijdje geleden bij Test Aankoop als beste uit de test gekomen. Slechts 2 van de 15 geteste anti-rimpelcrèmes in die test gaven een beter resultaat dan een standaard vochtinbrengende crème. Hier schrok ik toch wel van. De andere was Eucerin Hyaluron filler. Deze was duurder dan Cien, maar blijkbaar toch net iets minder werkzaam.

Gemengde gevoelens

Toen ik een paar weken geleden langs de Lidl kwam, heb ik dus toch maar eens deze crème gekocht. Is het zo goed als ik verwachtte? Eerlijk gezegd ben ik niet helemaal overtuigd.

Ingrediënten

Er zitten goede ingrediënten in, dus het zal ongetwijfeld werken. Voor de Q10 zou ik het persoonlijk niet doen want de werkzaamheid daarvan is nooit echt bewezen. Maar het bevat bijvoorbeeld dimethicone, wat je fijne lijntjes opvult en meteen een gladder effect geeft. Het hyaluronzuur helpt je huid om vocht vast te houden, terwijl de vitamine E een krachtig anti-oxidant is.

Minpuntjes

Maar… de SPF is echt veel te laag. Aan de ene kant braaf smeren terwijl je aan de andere kant zonneschade oploopt vind ik nogal tegenstrijdig. In de winter is dat misschien niet echt een probleem, maar nu de zon er weer aan komt, heeft ons huidje toch net wat meer bescherming nodig. Doordat het in een potje zit en niet in een tube, verliest de vitamine E ook heel snel haar werking. Helaas zitten er ook best wat geurstoffen in. Ik reageer gelukkig niet allergisch op parfums, maar als jij er wel gevoelig voor bent, is dit geen aanrader. De geur op zich is fris en niet storend.

Prijs/kwaliteit

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de prijs. Dit potje kostte 2,19 euro en dat mag je natuurlijk niet vergelijken met bijvoorbeeld mijn dagcrème van Paula’s Choice, die 17x duurder is. Ik geef de crème op zich een 7, maar de prijs/kwaliteitverhouding geef ik daarom een dikke 10! Als je er een zonnemelk over draagt, is het echt een prima crème voor heel weinig geld.

xxx

 

11 thoughts on “Review van de Cien Anti Wrinkle Day Cream Q10 van Lidl

  1. Ik heb voorzet eerst crème van de Lidl gekregen van iemand de dagcremeen het is inderdaad een hele fijne crème hoe bestaat het terwijl andere crème ,s zo duur zijn ……ik blijf het voorlopig gebruiken ……Gr Anne

  2. Wat Julie zegt klopt inderdaad, hoewel ik weet dat sommige merken druk bezig zijn met het ontwikkelen van een natuurlijke SPF.
    Ik had het ook gespot en baal dat hij ook hier niet verkrijgbaar is, ik wil die ook wel testen!
    Ik denk inderdaad dat zij gekeken hebben naar de prijs en kwaliteit. Een prima crème, dat is zeker waar. Al zoek ik vaak toch naar crèmes die meer doen voor de huid dan alleen verzorgen. Dus met meer werkzame stoffen erin.

  3. Dat is inderdaad een betere prijs voor een creme zeg. Ik geloof niet zo in anti-rimpelcremes … en eigenlijk zou je dit product een jaar moeten gebruiken om te kunnen zeggen of hij écht goed is haha. Maar het is al fijn als de creme lekker aanvoelt op je huid, soms kan dat al een dealbreaker zijn.

  4. Heerlijke creme inderdaad voor wat je er voor betaald. Het kost echt niets en doet wel zijn werk. Het voelt fijn aan, maar wonderen verwacht ik er niet van 😀

  5. In de zomer smeer je best een zonnecrème speciaal voor het gezicht als dagcrème. De hoeveelheid spf in een gewone dagcrème is nooit voldoende om zonder extra bescherming te dragen! 🙂 Mocht je trouwens een merk gebruiken dat beweerd ‘100% natuurlijk’ te zijn kàn er al geen SPF inzitten omdat dat niet natuurlijk is. 😉 Ik heb inderdaad al vaker gelezen dat die crèmes van Lidl zo goed zijn. Fijn artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.