Tournée Minérale!

Het is weer bijna zo ver. In februari start in België  Tournée Minérale en in Nederland begint half februari Ik Pas. Maar waarom zou je in hemelsnaam een maand lang bewust alle alcohol laten staan?  Vorig jaar was ik op een punt gekomen dat ik vond dat er iets moest veranderen aan mijn drinkgewoonten… en als bij toverslag was daar Tournée Minérale. 🙂

Het is niet dat ik een alcoholprobleem had, maar het werd een gewoonte om elke avond 1 of 2 glazen wijn te drinken. Perfect normaal en gezond volgens de experts, maar toch voelde ik mij er niet goed bij. Ik kreeg namelijk elke avond rond etenstijd echt zin in een glaasje. Zoveel zin dat als ik niets in huis had, ik in staat was om nog snel even naar de winkel te rijden voor een fles rode wijn. En dat vond ik een probleem. Ik heb namelijk in mijn leven verschillende alcoholisten gekend en ik wilde absoluut niet die kant op gaan.

Kijk, ik heb ook wel eens zin in dropjes of een stukje brie, en dan eet ik dat gewoon, maar dat is maar af en toe, niet dagelijks. Als je echt elke dag zin hebt in iets, ga je volgens mij in de richting van een verslaving. Tja, iedereen die mij kent weet dat ik daar geen type voor ben. Ik heb bijvoorbeeld vroeger een pakje per dag gerookt en op een dag waren mijn sigaretten op. Ik merkte ik dat ik verschrikkelijk zenuwachtig werd en in plaats van naar de avondwinkel te rijden voor sigaretten, ben ik meteen gestopt. Ik hou van mijn onafhankelijkheid, dus geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om afhankelijk te zijn van een chemische stof!

Ik kreeg ook het doembeeld voor ogen van de stereotype beschonken soccer-mom die je regelmatig op tv ziet. Kan je je trouwens voorstellen dat je kinderen later aan je kleinkinderen vertellen dat oma altijd aan de wijn zat?

Dus begon ik half januari (ik ben nu eenmaal een beetje competitief) en bleef ik heel februari nuchter.  Mijn eerst glas alcohol dronk ik weer half maart op het Bal du Rat Mort in Oostende en hoe ironisch, ik werd gefilmd en dat werd uitgezonden op de regionale tv West-Vlaanderen. Ja, ja, mijn eerste glas in 2 maanden was regionaal nieuws 🙂

Was het moeilijk? Nee, de eerste 2, 3 dagen waren lastig, maar daarna dacht ik er niet meer aan. En het effect bleef; ik ga nu bewuster om met alcohol. Ja, ik drink nog graag een goed glas wijn of bubbels, maar ik heb er geen moeite mee om gewoon water te drinken op een feestje. En ik maak even veel plezier. Meer plezier zelfs als je de volgende dag meetelt, want geen alcohol betekent ook nooit een glaasje te veel drinken en dus nooit een kater. 😉

Je moet dus niet vreemd opkijken als er de komende 28 dagen bruiswater met een smaakje in mijn cava-glas zit, want ik doe dit jaar gewoon weer mee!

xxx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.