Quality-time met mijn dochter @ Un Peu d’O

Wat is er fijner dan een heerlijk verwendagje in een wellnesscenter? Een verwendagje samen met je dochter! Wij zijn naar Un Peu d’O in Kalmthout geweest. Een prachtige privésauna in het groene Kalmthout.

Quality-time

Als je kinderen ouder worden,  moet je af en toe bewust tijd maken om iets leuks samen te doen. Net zoals in de relatie met je partner, loop je  anders het risico dat je langs elkaar heen gaat leven.  Eén of twee keer per jaar ga ik dus met beide dochters naar deze oase van rust, maar omdat het niet zo gemakkelijk is om een datum te prikken als je een scholier én een student hebt, ben ik deze keer alleen met mijn Oudste gegaan.

Naakt

Waarom geen gewone sauna?  Ik denk dat geen enkele tiener vrijwillig naakt gaat tussen tientallen vreemden. En eerlijk gezegd vind ik dat ook niet prettig. Op steeds meer plaatsen is badkleding verboden en ik voel mij nu eenmaal niet ontspannen als ik helemaal naakt rond loop tussen vreemden. En het is toch juist de bedoeling dat een dagje sauna ontspannend is…

Privé

Nu ben ik al in verschillende privésauna’s geweest, maar vaak vind ik die toch een beetje viezig. Zo was ik ooit ergens waar het zwembad in een soort donker geschilderde grot was en waar constant het condenswater naar beneden op je gezicht viel. Ik hou toch van een beetje meer luxe.

Ontvangst

En daarvoor ben ik bij Un Peu d’O aan het goede adres. Het begint al bij de receptie, waar je met een glimlach begroet wordt. Het is een kleine, maar gezellige ontvangstruimte waar je meteen je favoriete geur voor in het opgietwater mag kiezen uit een dienblad vol met flesjes.

Instant relax

Zodra ik de sauna binnenstap voel ik mij ontspannen. De inrichting is heel sfeervol met veel natuurelementen en kaarsjes en er speelt zachtjes ontspannende muziek. Na elke sessie wordt er grondig schoon gemaakt en dat is te zien! Het is schoon, niet gewoon schoon, maar het lijkt of je de eerste gast bent in een nieuw complex. Geen vinger te zien op de glazen deuren en er ligt geen spatje water op de grond.

Gezond

Zo een middagje is gewoon pure luxe! En bovendien is het nog gezond ook. Hoe gezond? Daar zijn discussies over. Mogelijk is er een positief effect op de bloeddruk, cholesterol en hartfunctie, maar hiervoor zijn nog weinig harde bewijzen. Waar iedereen het wel over eens is, is dat een sauna de bloedsomloop stimuleert, je stressniveau laat dalen en je huid heerlijk schoon maakt. De warmte zet je poriën open zodat alle rommel er uit kan, daarom is het verstandig om op voorhand je gezicht te exfoliëren. Persoonlijk ben ik ook fan van infraroodsauna’s omdat de stralen je spieren ontspannen en herstellen, wat ik met mijn spierpijnen wel kan gebruiken.

Wij hebben in ieder geval genoten van ons moeder-dochter uitje en kunnen er weer een tijdje tegen. 🙂

En jullie, wat doen jullie om te ontspannen?

xxx

25 thoughts on “Quality-time met mijn dochter @ Un Peu d’O

  1. Heerlijk, zo’n wellness dagje. Aankomend weekend ga ik met mijn moeder naar een Landal huisje, voor het eerst samen. We hebben besloten om de halve dag in het bubbelbad te gaan liggen chillen 😉

  2. heerlijk een dagje qulity time met je dochter! en als je niet naakt in een sauna wil, dan ga je toch fijn naar een sauna waar dat niet hoeft? als je het maar naar je zin hebt, dat is het voornaamste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.