Hydrateer je huid met hyaluronzuur

Vandaag wil ik jullie één van mijn favoriete beauty-producten voorstellen: de Resist Anti-Aging Hyaluronic Acid Booster van Paula’s Choice, een hele mond vol dus. Maar laten we eerst eens kijken wat hyaluronzuur precies is en wat het doet.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een molecuul waarvan de belangrijkste eigenschap is dat het heel veel vocht aan zich kan binden. Ter info: één gram hyaluronzuur kan tot 6 liter water aan zich binden. Het gedraagt zich als een soort vulmiddel tussen onze cellen. Zo ondersteunt het de werking van ons collageen. Collageen geeft onze huid stevigheid, maar het is hyaluronzuur die het collageen beschermt door het te omhullen en vochtig te houden.

Help je lichaam

Ons lichaam maakt zelf hyaluronzuur aan, maar met het ouder worden vermindert de productie hiervan. Voor de constante vernieuwing van het hyaluronzuur  gebruikt je lichaam magnesium, zink, zwavel, ijzer en vitamine C. Het is dus heel belangrijk dat je gezond eet, zodat je huid ook van binnenuit genoeg hyaluronzuur krijgt aangevoerd.

Resist Anti-Aging Hyaluronic Acid Booster

Op een gegeven moment houdt onze huid dus minder goed vocht vast, met als gevolg dat de eerste lijntjes verschijnen, ook bij mij natuurlijk.  Problemen zijn er om opgelost te worden, dus ging ik op zoek naar een oplossing. Omdat ik al jaren de producten van Paula’s Choice gebruik, werd dat de Resist Anti-Aging Hyaluronic Acid Booster van Paula’s Choice.

Resultaat

Toen een paar maanden geleden aan mijn eerste flesje begon, zag ik al na een paar dagen verschil. Niet een beetje, maar heel veel verschil zelfs. De fijne lijntjes rond mijn ogen leken wel opgevuld. Mijn huid voelde ook meteen heerlijk zacht en gehydrateerd aan.

Het product zit in een ondoorzichtig glazen flesje met een pipetje. Nadeel is wel dat je het laatste daardoor moeilijk uit het flesje krijgt. Het is lopend, maar niet té: de druppel die je op je vinger doet, blijft mooi liggen. Het smeert goed uit en voelt aangenaam op je huid. Ik gebruik het 2 keer per dag onder mijn crème. Het is ook heel geschikt voor de tere huid rond je ogen en vergeet niet om een beetje vlak onder je wenkbrauwen  te smeren tegen die hangende oogleden!

Nog even dit:

Denk er wel aan dat het effect niet blijvend is. Hyaluronzuur in de huid breekt namelijk na 1 tot 3 dagen af. Dit ligt niet aan het product, maar aan de eigenschappen van hyaluronzuur zelf.

En wat is jullie favoriete schoonheidsproduct?

xxx

 

7 thoughts on “Hydrateer je huid met hyaluronzuur

  1. Ik ben ook fan van hyaluronzuur. Je ziet al snel veel verschil en Paula’s Choice is zeker een top merk!
    Momenteel ben ik bezig met de Vit. C van Paula. Bijna op, en daarna wil ik weer “aan de hyaluron”!

    1. nee, ze zijn enkel online te krijgen. Paula Begoun, de oprichter, was een beautyredacteur die zich heeft verdiept in de werking van de verschillende stoffen. Zij kwam tot de conclusie dat veel grote merken eigenlijk heel weinig werkzame stoffen bevatten. Paula’s Choice producten zijn vrij van parfums en zouden enkel stoffen bevatten waarvan de werkzaamheid bewezen is. Ik gebruik ze al jaren en ben echt fan.

      1. Dat klinkt erg interessant. Ik heb een heel gevoelige huid en probeer zoveel mogelijk producten met parfums in te vermijden. Een echte goede anti- rimpelcrème heb ik nog niet gevonden. Ik ga het dadelijk eens googelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.