Help! Hoe kom ik van die pop-up ads af?

Helemaal gek word ik er van. Sinds een maandje wordt mijn telefoon helemaal overgenomen door pop-up ads. Het begon toen de Google Play app een update nodig had. Nu gebruik ik heel weinig apps, maar ach als die update nodig is, dan doen we dat gewoon. Ik ben de beroerdste niet. Maar mens toch, wat heb ik daar nu spijt van.

wat is het probleem?

Zodra ik mijn telefoon pak, moet ik eerst één of meerdere reclame pop-ups wegdrukken. Dan sta ik bijvoorbeeld in een winkel en wil ik mijn klantenkaart laten inscannen. (Dat is één van de weinige apps die ik wel gebruik) Voordat ik mijn klantenkaart gevonden heb, heb ik al zeker 3 ongewenste reclames moeten wegdrukken. Dus tegenwoordig moet de kassajuffrouw wachten tot ik mij een weg heb gebaand door alle pop-ups. Vroeger was het: telefoon pakken, app aanklikken, winkel aanklikken en klaar. Veel sneller dus.

de befaamde druppel

Een paar dagen geleden was mijn geduld op. Ik zat al een paar uur op mijn Oudste te wachten en werd toch wel een beetje ongerust. Je kan je dus wel voorstellen dat ik opsprong toen mijn gsm afging. En ja hoor, mijn Oudste belde mij. Ik wil opnemen en….. reclame. Snel wegdrukken en…weer reclame. Gelukkig had ik haar nog net te pakken en gelukkig was ze in orde. -De trein stond al meer dan 2 uur stil, vandaar dat ze zo laat was.-  Maar je kan je voorstellen hoe gestresseerd ik word van die reclames.

hoe los ik het op?

Ik heb echt al van alles geprobeerd; Google instellingen veranderen, instellingen in Play aanpassen… niets werkt. Het enige verschil is dat het nu geen aangepaste advertenties meer zijn. Ik ben al op zoek geweest naar een adblocker, maar die blokkeren alleen reclame als je aan het surfen bent. Ik heb zelfs Google Play gewoon gedeactiveerd. Maar zelfs dat helpt niet! Het enige wat werkt is het internet uitzetten, maar dat kan toch ook de bedoeling niet zijn? Als laatste redmiddel zou ik nog kunnen overstappen naar een Iphone, maar ik ben eigenlijk wel tevreden van mijn Samsung…

gratis apps

De uitleg die Google geeft rammelt volgens mij aan alle kanten. De invasies op onze privacy zouden namelijk een compensatie zijn voor de gratis apps die wij kunnen gebruiken. Zoals ik al zei, gebruik ik bijna geen apps.  Ja, ik gebruik regelmatig de app van de bank en die is inderdaad gratis, maar zit eigenlijk in de beheerskosten van mijn rekening vervat. Ik gebruik ook een app die bij mijn activity tracker hoort, maar je raadt het al, die kreeg ik bij aankoop van de tracker. Voor de 3 apps die er verder nog opstaan wil ik best iets betalen hoor. Een paar euro is een kleine prijs om verder met rust gelaten te worden!

Krijgen jullie ook zo veel pop ups? En wat doen jullie er tegen?

xxx

10 thoughts on “Help! Hoe kom ik van die pop-up ads af?

 1. Het is inderdaad zo irritant!
  Heb er geen last meer van.
  Veel succes en ik hoop dat iemand een oplossing weet….

  Fijne avond….

 2. I have noticed you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic, you
  can earn extra bucks every month because you’ve got hi quality content.
  If you want to know how to make extra money, search for: Ercannou’s essential tools best adsense alternative

 3. Zelf haat ik vooral de reclames bij spelletjes die ik speel. Die worden ingezet op punten waar je er juist geen zin in hebt, zoals je loot binnen halen, je macht vergroten of wanneer je een gevonden kist wil openen. Ik snap het wel, het is de grootste inkomsten bron.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.