Goede voornemens en een activity tracker + winactie

Ik ben, tot mijn grote schande, niet echt sportief.  Ik ga af en toe zwemmen en een wandelingetje met de hond staat met mooi weer ook regelmatig op de planning, maar dat is het. En daar ga ik iets aan veranderen. Het is nu eenmaal januari en net als de meesten heb ik goede voornemens gemaakt.  Zo komt het dus dat ik sinds een week een activity tracker draag.

En ik ben helemaal verkocht! Ongelooflijk wat zo een klein bandje allemaal kan! Alle data kan je in real-time bekijken op het bandje zelf of op een app, die je op je smartphone zet. Automatisch wordt ook elk uur een complete meting gedaan en deze metingen worden bijgehouden door de app. Ik gebruik 2 apps die gekoppeld zijn; Wearfit en Google fit.

Wat kan mijn tracker allemaal?

Hartslagmeter

Heel handig als je je hartslag in de gaten wilt houden bij het sporten. Het is geen continue meting zoals bij een klassieke hartslagmeter, maar ideaal om af en toe even te kijken of je nog binnen je parameters zit.

Bloeddrukmeter

Dit kon ik echt niet geloven. Hoe is het mogelijk dat een klein bandje de juiste bloeddruk meet zonder een band aan te spannen? Maar het is echt waar. Ik heb namelijk een heel lage bloeddruk, die iets hoger is als ik lig. En ja hoor, de metingen waren precies hetzelfde als bij de dokter! Hier ben ik echt van onder de indruk!

Bloedsaturatie

Dit werkt hetzelfde als het knijpertje met lampje dat op je vingernagel gezet wordt als je onder narcose moet. Aan de achterkant van het bandje zit namelijk een speciaal lampje waardoor het mogelijk is om te zien hoeveel zuurstof er in je bloed zit.

Stappenteller

Natuurlijk zit hier ook een stappenteller op. Niet alleen het aantal stappen wordt geteld, maar ook de afgelegde afstand. Je kan een doel instellen in de app en zo kan je precies zien of  je ’s avonds met een glaasje wijn voor de tv kan gaan zitten of beter toch nog een wandelingetje maakt.

Caloriemeter

Heel leuk om in combinatie met Google Fit bij te houden hoeveel je nu precies verbruikt hebt bij het sporten! En ook heel motiverend als je ziet hoe lang het duurt om dat lekkere taartje te verbranden. 🙂

Sms en telefoon-waarschuwing

Ik vond dit eerst een beetje overbodig. Uiteindelijk werkt dit alleen als je je telefoon binnen handbereik hebt. Maar ik ben ondertussen wel van gedachten veranderd. Soms hoor je je telefoon niet als hij bijvoorbeeld in je tas zit en nu word je gewaarschuwd door een vibratie. Echt heel handig! Je kan hem trouwens ook zo instellen dat je bv een waarschuwing krijgt bij meldingen van facebook, instagram, etc….

Slaapanalyse en wekker

Wil je graag weten hoe je slaappatroon is en hoeveel uur je nu eigenlijk echt slaapt? Dat kan je allemaal bijhouden met deze tracker. Je kan ook een wekker instellen zodat je wakker wordt van een trilsignaal in plaats van muziek….

Winactie

Wil jij graag deze activity tracker winnen? Dat kan! Wat moet je daarvoor doen?

 • laat in een reactie even weten dat je mee wil doen +
 • like mijn facebookpagina en deel dit bericht openbaar.
 • als je mij volgt op instagram en/of bloglovin, maak je een extra kans.  Als je mij dus overal volgt, gaat je naam 3x in de pot!

Deze winactie loopt tot zondagavond 11 februari om 23.59. De winnaar verschijnt in de reacties bij dit bericht en op mijn facebookpagina.

Veel succes!

xxx

59 thoughts on “Goede voornemens en een activity tracker + winactie

 1. De winnaar is bekend! Namenloten.com heeft Nancy Van Der Kamp uitgekozen! Proficiat! Stuur je mij even een berichtje met je gegevens?

 2. Ik doe graag mee! Ik heb ooit een tracker gehad, maar deze is helaas stuk gegaan. Het is zo handig om te weten hoeveel stappen je zet en hoe je slaapt. Tegenwoordig zijn er zoveel apps waar je het aan kunt koppelen. En tijdens het sporten is het onmisbaar! Oeh, ik merk dat ik heel graag weer een activity tracker wil ;-). Wie weet…!!

 3. Oooow, zo’n tracker staat al lang op mijn verlanglijstje….
  Ik heb geen Instagram, maar volg je op Facebook (en heb gedeeld)
  Veel succes met je goede voornemens!

 4. Wat Leuk dat je zo enthousiast bent Karin! En Onwijs Gaaf dat er ook een bloeddrukmeter en bloedsaturatie op zit, dat had ik nooit eerder gehoord. Dat zou echt een grote meerwaarde voor mij zijn naast de andere opties. Van deze Activity Tracker zou ik Dolblij worden en dit zou mij echt een positieve boost geven tijdens mijn revalidatie. Super Bedankt voor deze Lieve Kans! 😀 Liefs, Saskia

 5. super actie , ik doe mee! Extra handig bij het hardlopen fitness en zumba, zo komen die goede voornemens er wel 😉
  volg je op facebook, instagram en bloglovin nancyx1981x, nacyvanderkamp

 6. Wauw Karin, wat een gaaf ding! Ik ben ook niet sportief aangelegd, toen wij nog honden hadden moest ik wel eruit en nu met de katten hoeft dat niet meer… Ik heb mij voorgenomen om meer te gaan wandelen, niet hardlopen (dat trekt mijn knie niet) maar ik wacht nog op wat beter weer 😉
  Superhandig en saturatie herkende ik direct. In het ziekenhuis op de revalidatie werd mijn saturatie ook steeds gemeten toen ik weer moest leren lopen.
  En herkenbaar, ik hoor mijn telefoon haast nooit als die in mijn tas zit.
  Spannend want 11 februari ben ik ook nog eens jarig!
  Ik volg je op alle kanalen 🙂

  1. Hardlopen is ook niets voor mij, maar wandelen met de hond wel, vooral als het mooi weer is 🙂 Zelfs al zou ik in de regen en wind willen wandelen, dan trekt de hond mij toch naar huis.. Veel succes!

 7. Hey Karin! Na wat gesukkel met een schouder, een enkel en nu een knie (we worden oud(er)!) zit mijn 5 km lopen er voorlopig niet echt in … stappen lijkt me een meer dan goede vervanger! Zag nooit de noodzaak in van zo’n device, maar … je hebt me overtuigd! ‘k
  Kijk uit naar je volgende stukje!

 8. Ik zou voor mijn dochter willen meedoen, zodat ze haar gezondheid wat extra in de gaten kan houden.
  Ook via Facebook meegedaan

 9. Heel graag! Allereerst gebruik ik het als stappenteller, wil namelijk meer gaan bewegen. De caloriemeter dat weet ik nog niet hoor 😉 Ook ben ik wel erg nieuwsgierig naar mijn slaappatroon, ik vermoed dat ik te weinig echt slaap. Zou het graag eens uitproberen en ontdekken welke mogelijkheden dit apparaat allemaal heeft.

 10. Super leuke actie! Ik doe heel graag mee! Lijkt me erg interessant om eens bij te houden hoe ik slaap en hoe mijn activity is!

 11. Zo grappig, ik ben ook totaal niet sportief! Tot voor kort sleepte ik mezelf wekelijks naar de sportschool, voor mijn verplichte groepslesje. Altijd blij
  als het er dan weer op zat en ik er weer een week vanaf was…. ? Sinds drie weken heb ik echter een knop omgezet en ben ik op mijn voeding, maar ook beweging gaan letten. Ik sport nu zelfs drie keer in de week en snap nu eindelijk dat voldane gevoel waar iedereen het altijd over heeft wat sporten oplevert. Op de overige dagen probeer ik te wandelen. Met deze activity tracker kan ik mijn leefstijl goed in kaart brengen denk ik en zal het misschien nóg motiverender werken! Ik volg op FB/Instagram/Bloglovin (Marcia Kan/ Marcia1981k)

  1. Wat goed dat jij die knop om hebt gezet! Sporten blijft wel een probleem bij mij, maar ik let wel op mijn voeding. Ik zal proberen nog wat meer gezonde receptjes op de site te zetten zodat je nog meer inspiratie krijgt om gezond te eten. En succes bij de loting!

 12. Heel graag een kansje, ook via FB geliked en gedeeld! Zou fijn zijn om dit allemaal te kunnen in de gaten houden, zeker omdat ik nogal last heb van ee veel te lage bloeddruk en ik ook wel benieuwd ben naar hoe mijn slaappatroon etc is 🙂 <3

 13. Wat een fijne review! Vooral de bloeddrukmeter is inderdaad een aangename verrassing! En alle andere functies zijn natuurlijk ook super handig.
  Facebook heb ik niet, wel Bloglovin’ (BodilM) en een flinke dosis enthousiasme! 😉
  Mag mijn naam toch 1 keer in de pot? 🙂

 14. Leuke review zeg! Ik word denk ik met name blij van de tril-wekker ipv een muziekje… Dat muziekje werkt na verloop van tijd op mijn zenuwen 🙂 Ik doe graag mee en volg je op facebook (geliked, gedeeld en een comment gegeven), op Instagram (sinds net) en op Bloglovin’ (een hartje gegeven bij deze blog).

 15. Wauw, wat een topactie! Een activity tracker staat al lang op mijn verlanglijstje, maar ik ben echt een noob op dit gebied, dus ik weet niet waar ik op moet letten. Jouw ervaring klinkt in ieder geval top, dus sowieso bedankt daarvoor. En ik hoop dat ik ook mee mag doen met de winactie, ondanks dat ik geen Facebook heb. Ik volg je wel op IG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.