The Greatest Showman

Zondagnacht werden naar goede gewoonte de Oscars weer uitgereikt. De titelsong van the Greatest Showman was genomineerd voor beste song, meer nog, het was de gedoodverfde winnaar. Maar het was niet ‘This is me”, maar de titelsong  van de animatiefilm Coco die met het beeldje ging lopen.

Een paar weken geleden ben ik toevallig samen met mijn Jongste naar The Greatest Showman gaan kijken. Uit de recensies blijkt dat deze film hevige emoties losmaakt. You love it or you hate it. En wij? Wij waren er dol op!

Prachtige beelden

The Greatest Showman is prachtig gefilmd met mooie kostuums en spectaculaire decors. De moderne muziek is opzwepend en had van mij gerust die Oscar mogen winnen. En dan de dans…. Bij ons thuis wordt heel veel gezongen en gedanst. Dit was dus echt iets voor ons. Net zoals na de film Dirty Dancing hadden wij meteen zin om mee te dansen.

Zwak verhaal

Ik geef het toe, de verhaallijn is wat dunnetjes. Het is gebaseerd op het levensverhaal van P.T. Barnum maar af en toe wordt wat nonchalant met de feiten omgesprongen. Maar is dat niet typisch voor Hollywood? Ook de boodschap achter de film komt niet helemaal uit de verf. Het verhaal is duidelijk ter ondersteuning van de beelden en niet andersom.

Kijken of niet?

Als je een diepgaande film wilt zien en niets geeft om mooie beelden, dan moet je zeker niet gaan kijken. Wil je liever realiteit dan meeslepende muziek en dans, dan kies je ook maar beter voor een andere film. Wil je daarentegen lekker ontspannen en genieten van een prachtig spektakel met een moderne interpretatie van kostuums en dans, dan is dit de film voor jou! Ik garandeer je dat je met een glimlach op je gezicht weer naar buiten komt.

En jullie hebben jullie deze film al gezien? Wat vonden jullie er van?

xxx

 

 

8 thoughts on “The Greatest Showman

  1. Ik vind tegenwoordig weinig leuke films, allez veel oppervlakkige, maar soit als het maar ontspanning brengt en ik ben ook geen moeilijke 🙂 hehe!

  2. Ik ben niet zo thuis in de wereld van films, want ik ga eigenlijk nooit naar de bioscoop haha. Maar fijn om te lezen dat jij er van genoten hebt in ieder geval 😀 Mocht hij ooit eens op Netflix komen dan ga ik ‘m kijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.