luiertaart zelfgemaakt

Het leukste geboortegeschenk? Dat maak je gewoon zelf!

Joepie, ik ben weer oudtante geworden! Voor de vijfde keer  al. 🙂 Als Nederlandse die in België woont, ken ik natuurlijk de gebruiken die bij een geboorte horen in beide landen. In België zijn het suikerbonen en een cadeautje van de geboortelijst, in Nederland beschuit met muisjes met een verrassingscadeautje. En dat cadeautje moet natuurlijk wel zo origineel mogelijk zijn. Dus maakte ik een luiertaart. Ik heb gekozen voor een eenvoudige, maar best wel grote taart. Er zitten ongeveer 130 luiers in.

Welke luiers kopen?

Denk bij het kopen van de luiers aan het feit dat baby’s snel groeien. De beste maat luiers voor een luiertaart vind ik persoonlijk maat 2. Hou ook rekening met de kleur. Pampers kan je volledig wit oprollen, maar sommige andere merken hebben een motiefje dat je niet kan verstoppen, denk daar aan.

Luiers oprollen

Je begint met het oprollen van alle luiers. Je rolt eerst de luier op en dan zet bind je er een elastiekje rond. Doe dit niet in het midden, maar op ongeveer 1/3 zodat je ze later gemakkelijker kan verwijderen.

Lagen maken

Zet een deel van de luiers rechtop met het elastiekje aan de bovenkant totdat je de maat van de laag goed vindt. Om het nog gemakkelijker te maken, kan je de ring van een springvorm gebruiken. Bind daarna een onopvallend touwtje rond de luiers. Hoe strakker, hoe beter, want dan wordt de taart steviger. Als het touwtje er rond zit, kan je al de elastiekjes er weer af halen. Verberg het touwtje onder een leuk lint. Ziezo, de eerste laag is af!

Taart opbouwen

Leg de 2 of 3 lagen op elkaar. Je kan er eventueel een lange prikker of een stok in doen, maar als je lagen stevig zijn gemaakt, is dat eigenlijk niet nodig. Ik doe het nooit.

Versier de taart met kleine cadeautjes. Het mooiste is als zowel de lintjes als de cadeautjes ongeveer dezelfde kleur hebben. Ik koos voor een verkoelende bijtring, een badeendje, een slabbetje en een fopspeenketting en knuffel met naam. Die laatste 2 bestelde ik bij Babygoodies. Maak ze zo goed mogelijk vast. Sommige dingen kan je een beetje tussen de luiers duwen, maar soms bind ik er een lintje rond en steek ik het vast met een haarspeld. Het knuffeltje moet natuurlijk stevig staan, dus ik bond er lintje rond de beentjes en ik stak het lintje tussen de luiers door naar de andere kant en legde er een knoopje in.

Inpakken

Nu de taart klaar is, moet hij natuurlijk nog ingepakt worden. Doe een leuk papiertje rond een stuk stevig karton om een goede basis te maken. Stukje cellofaan er omheen en je bent klaar om op bezoek te gaan bij de kleine spruit!

 

xxx

21 thoughts on “Het leukste geboortegeschenk? Dat maak je gewoon zelf!

  1. Heel leuk om te geven, maar dit is zo niet aan mij besteed! Zie het voor je: Ik probeer de luiers op te rollen, lukt niet, alles valt uit elkaar.. Wordt chagrijnig dat het niet lukt en stapel de luiers op om ze in te pakken. Dramatisch dus haha

  2. Wat schattig zijn die luiertaarten! Ik heb er ook over nagedacht om zoiets zelf te maken voor een familielid, het ziet er geweldig uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.