7 goede gewoontes voor een jongere huid

Om er jong uit te blijven zien is het niet genoeg om al die crèmes te smeren. Moeten we dus maar alvast een afspraak met de plastisch chirurg maken? Nee hoor, er is genoeg dat je zelf kan doen om je huid jong te houden. Met een paar aanpassingen in je levensstijl kan je de kwaliteit van je huid al flink verbeteren.

Drink genoeg

Als onze huid minder vocht vast houdt, verschijnen de eerste rimpels. Enkel vochtinbrengende crèmes smeren is helaas niet genoeg, je moet je huid ook van binnenuit hydrateren. Maar maak je geen zorgen, je hoeft niet alleen maar water te drinken. Groene thee, kruidenthee, vruchtensap en bruiswater werken even goed. Hoeveel? Dat kan je zelf gemakkelijk berekenen; een richtlijn is 0,035 liter per kg lichaamsgewicht. Over koffie en zwarte thee is nog discussie. Deze hydrateren in principe ook, maar werken ook vochtafdrijvend. Je zal hier dus veel meer van moeten drinken voor hetzelfde effect.

Voed je huid

Hierbij geldt eigenlijk hetzelfde als bij vocht; een goed serum kan veel, maar wonderen kan je pas verwachten als je gezond eet. Als je al eens rond gekeken hebt op mijn blog, dan weet je dat ik regelmatig informatie probeer te geven over voeding.

Vitamine A helpt bij de opbouw van collageen en elastine. Het bevordert ook de celvernieuwing en kan zo dus een belangrijke rol spelen bij het herstellen van bestaande schade.

vitamine B bestrijdt ontstekingen en maakt je huid sterker.

Vitamine C bestrijdt de vrije radicalen in ons lichaam en speelt een belangrijke rol in de aanmaak van collageen. Collageen houdt onze huid stevig.

Vitamine E is een anti-oxidant en vermindert de vorming van vrije radicalen. Het gaat de strijd aan met de factoren die huidveroudering veroorzaken, zoals roken en te veel zonlicht.

Calcium ondersteunt vitamine C bij de opbouw van collageen

Verder zijn magnesium, zink, omega 3 en een hele lijst aminozuren belangrijk om een mooie huid te houden.

Vermijd stress

Ja, ik weet het, dit is een moeilijke, maar je hoeft toch niet altijd alles perfect te doen? Soms moet je gewoon ook nee leren zeggen. Probeer ook vaker om even helemaal te ontspannen. Ga eens wandelen of doe gewoon een dagje lekker niets. Misschien is meditatie of yoga wel iets voor jou? Genoeg slapen hoort hier ook bij. Je gaat nu eenmaal gemakkelijker om met stress als je lekker uitgerust bent…

Bescherm je tegen de zon

De zon droogt je huid uit en veroorzaakt vlekken. Die oneffenheden die op je huid verschijnen, zijn gewoon zonneschade. Natuurlijk mag je best lekker in het zonnetje zitten, maar gebruik dan een SPF 50 in de vorm van een dagcrème of zonnebrandmelk. Mijn dermatoloog raadde mij de Anthélios fluide van la Roche Posay aan. Ik zelf ben fan van de Resist anti-aging dagrème SPF 50 van Paula’s Choice omdat dit ook een lichte structuur heeft, maar je niet achter laat met een glimmend gezicht.
Draag alsjeblieft ook een zonnebril als de zon schijnt. Je knijpt namelijk vaak ongemerkt je ogen een beetje dicht als de zon fel schijnt en daar krijg je rimpeltjes rond je ogen van. Dat wil je natuurlijk niet.

Stop met roken

Roken vermindert het zuurstoftransport, vandaar dat rokers een grauwe huidskleur hebben. Cellen worden minder snel vernieuwd en de elastische vezels van de huid worden beschadigd. En het ergste van al is dat dit effect bij vrouwen groter is dan bij mannen. 🙁

Laat je huid ademen

Luchtvervuiling is enorm slecht voor je huid. Helaas heb je daar weinig controle over.  Daarom is het ook belangrijk dat je ’s avonds je gezicht goed reinigt. Niet alleen alle make-up moet er af, maar ook de neerslag op je gezicht.

Laat je huid rusten

Voor een mooie huid is het heel belangrijk om veel te slapen. Een goede reden om vanavond eens vroeg onder de wol te kruipen.

xxx

 

2 thoughts on “7 goede gewoontes voor een jongere huid

  1. Goede tips! Zelf blijf ik meestal uit de (volle) zon of ik bescherm mijn huid met een SPF50. Ik moet wel, want ik heb een hele licht huid. Voordeel daarvan is dat ik sowieso voorzichtig moet zijn met de zon en dat scheelt weer een aantal rimpels 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.