Creatief met de spiralizer + winactie

Een paar weken geleden heb ik een spiralizer in huis gehaald. Omdat ik best wel intensief bezig ben met voeding, stond dit al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het is natuurlijk wel een beetje een hype: iedereen wil koolhydraatvrij of koolhydraatarm eten en helaas zijn pasta en noedels dan uit den boze. Persoonlijk ben ik ook geen echte pasta-fan. Ik vind het wel lekker, maar ik krijg na het eten van pasta altijd zo snel weer honger. Mijn oudste is wel een echte pasta-fan, dus helaas krijg ik het groente-alternatief niet aan haar verkocht 🙂

cadeautje?

Vlak voor kerst had ik al wat hints laten vallen, maar zonder succes, zo bleek. Nadat kerst voorbij was en ik dus niet meer het risico liep dat iemand beteuterd zou kijken omdat dat ideale cadeau-idee ineens in mijn keuken stond, besloot ik er één te kopen.

welke neem ik?

Ik ging dus op zoek, maar ik viel achterover van de enorme keus in spiralizers. Van een eenvoudige, die lijkt op een puntenslijper tot een hulpstuk voor op de Kitchenaid keukenmachine, van een apparaat waar je aan een hendel moet draaien tot een volautomatische.  Helaas valt Kitchenaid buiten mijn budget en heb ik ook niet zo veel ruimte in mijn kasten dat ik daar nog een volledige machine bij krijg…

mijn ideale match

Het is dus deze geworden. Het leuke aan deze spiralizer is dat je 3 verschillende formaten slierten kan maken; dunne spaghetti, dikkere spaghetti en tagliatelli. Het groene gedeelte kan je er af halen. Als je alleen het groene gedeelte gebruikt, krijg je brede, platte slierten. Persoonlijk vind ik die veel te breed en als je wortel snijdt, breekt het op deze stand ook constant af. Ik vind dit alleen goed om te frituren.  Op het witte gedeelte zijn 2 standen, één voor fijne en één voor iets grovere slierten. Gewoon het groene gedeelte er op klikken met het mesje bij de juiste tandjes.

Je moet wel zelf draaien, maar dat gaat eigenlijk heel gemakkelijk. Zo gemakkelijk dat het eigenlijk een ideale manier is om je kinderen te laten helpen. Voor het laatste stukje is er een dekseltje met pinnetjes zodat je zo min mogelijk verspilt. Ik snij de bovenkant van de courgette en wortel er niet af, zodat je eigenlijk alleen het stukje overhoudt dat je normaal toch weg gooit…

Ik gebruik meestal courgette omdat de neutrale smaak goed combineerbaar is met allerlei gerechten, maar je kan ook perfect wortel, pastinaak, rammenas, knolselderie, biet of zelfs aardappel gebruiken. Wat denk je van een slaatje met slierten i.p.v blokjes of gefrituurde groenten? Eigenlijk is de enige beperking je eigen fantasie.

receptideetjes

Je kan natuurlijk gewoon de pasta in je favoriete spaghetti-recept vervangen door bijvoorbeeld courgetti, maar wat denk je van courgetti met Japans rundvlees en broccoli of curry van courgetti met scampi? Of nog specialer: gefrituurde zoete aardappelsliertjes of een vogelnestje van spiraalgroenten.

win er ook 1

Je hoort het al, dit was absoluut geen miskoop. Je kan er heerlijke gerechten mee creëren en het kan daarna gelukkig gewoon in de afwasmachine. 🙂 Ik wil jullie ook graag de kans geven om er één te winnen. Wat moet je doen?

  • Like mijn facebookpagina
  • schrijf een reactie dat je mee wilt doen
  • deel dit bericht openbaar
  • voor extra kansen kan je mij op instagram en/of bloglovin volgen. Als je mij overal volgt gaat je naam dus 3 keer in de pot, of in de Namenloten.com-lijst in dit geval. Als je instgram- of bloglovinnaam nogal creatief is, kan je best even die namen vermelden in je reactie!

Deze winactie loopt tot zondag 18 februari 23.59 en de winnaar wordt bekend gemaakt op facebook en onder deze blogpost.

Veel succes!

xxx

20 thoughts on “Creatief met de spiralizer + winactie

  1. Mooi: “Eigenlijk is de enige beperking je eigen fantasie.” Helemaal waar, alleen schiet mijn (meestal ruime) fantasie nogal tekort als het aankomt op voeding. Leuke blog, en inderdaad een leuk karweitje om de kids bij te betrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.