Ingrediënten voor 2 personen;
- 200 gr gepelde en schoongemaakte scampi
- 1 courgette
- 1 rode of gele paprika, in kleine blokjes
- ongeveer 40 tot 60 gr rode currypasta (ik vind de pasta van Delhaize het lekkerste)
- 150 gr sperzieboontjes, in stukjes van 1 tot 2 cm gesneden
- 1/2 blik kokosmelk
- limoen
- koriander
- 1 eetlepel wokolie of een andere olie die geschikt is voor hogere temperaturen
Bereiding
Giet de olie in een pan en bak de currypasta even aan op een hoog vuur.
Doe daarna de sperziebonen er bij en zet het vuur wat lager. Nu kan je de rest voorbereiden terwijl de boontjes zachtjes stoven.
Snij de paprika in kleine blokjes.
Maak slierten van de courgette met behulp van een spiralizer.
Zet het vuur weer wat hoger en bak de scampi.
Doe de paprikablokjes er bij en de kokosmelk. Wij hebben de paprika graag nog knapperig, maar als je dat graag wat zachter hebt, laat ze dan gerust even wat langer garen.
Als de kokosmelk zacht pruttelt, doe je de courgetti er bij en laat je het nog een minuutje garen.
Even proeven en zout toevoegen naar eigen smaak.
Serveer met een beetje limoen en wat fijngesneden koriander.
Eet smakelijk!
Fan van courgetti? probeer dan ook eens courgetti met Japans rundvlees en broccoli
xxx
P.S. heb je nog geen spiralizer? Ga dan snel naar mijn reviewpagina en maak kans om er eentje te winnen!