Hoe maak je zelf perfecte sushi met de sushi bazooka+ winactie

Wij zijn dol op sushi. Niet zo een mini-schaaltje smakeloze, uitgedroogde supermarkt-sushi waarvoor je al gauw een euro of 7 betaalt, maar op de echte verse sushi. Je ziet tegenwoordig ook overal sushi-restaurants, zelfs in ons kleine dorp zijn er al 2 sushi-afhaalrestaurants.  Heerlijk, maar goed voor je portemonnee is het niet.

Eigenlijk is het volgens mij gewoon belachelijk duur, want wat kost nu een schaaltje rijst, wat komkommer, stukje zalm en wat zeewier? Dus als je zoals ik graag kookt en graag experimenteert, ga je zelf aan de slag. Heb je dat wel eens geprobeerd? Het is moeilijker dan het lijkt, want het is niet simpel om die rolletjes zo strak op te rollen. Wij hebben het verschillende keren geprobeerd en dat zag er echt niet uit. Het ergste is dan nog dat als het niet strak genoeg opgerold is, alles uit elkaar valt.

Sushi Bazooka

Een jaar geleden ongeveer zag ik een youtube filmpje van een sushi-bazooka. Ik wist meteen dat ik dat moest hebben. Makkelijker gezegd dan gedaan, want hier in de winkel had ik ze nog niet gezien. Uiteindelijk heb ik er toch eentje via internet kunnen kopen. Meteen de keuken in en niet te geloven, ik kreeg (bijna) perfecte sushi!

Wat heb je nodig?

 • sushi rijst
 • nori vellen
 • rijstazijn en eventueel wat suiker
 • soja saus en wasabi
 • wat je maar lekker vindt om de sushi mee te vullen; zalm, komkommer, tonijn, avocado,…

De rijst

Je begint met het moeilijkste gedeelte, het koken van de rijst. Ik doe dat zo:

 • 125 gr rijst minimaal 20 minuten laten weken in ruim water
 • afgieten en afspoelen
 • rijst opzetten met 400 ml water en zachtjes laten koken
 • ongeveer 10 minuten zachtjes laten koken met deksel
 • ik doe er vlak voor het einde van de kooktijd 2 eetlepels rijstazijn bij
 • laten afkoelen tot kamertemperatuur

Eigenlijk zou je de rijstazijn en 2 eetlepels suiker er door moeten doen als de rijst afgekoeld is. Ik vind suiker eigenlijk geen meerwaarde voor de smaak en voor mij werkt het goed om de azijn bij het koken toe te voegen.

De sushi maken

Nu komt het leuke gedeelte, het maken van de sushi. Je smeert eerst de sushi bazooka in met een druppel olie zodat de rijst niet blijft plakken. Zorg dat de stamper er in zit, maar wel helemaal aan het uiteinde. Dan vul je de 2 helften met rijst. (gebruik 2 lepels want de rijst plakt) Daarna de vulling er op en de twee helften dicht maken.

De dop er op doen en dan de stamper aandraaien en een beetje aanduwen. Dop er af en boven een nori-vel er uit duwen en oprollen.

Ideetjes voor de vulling?

 • dunne reepjes zalm en komkommer
 • avocado en komkommer
 • surimi-sticks….
 • ….

Iets moeilijker is onze favoriet, de inside-out California roll. Reepjes avocado, komkommer en surimi met een beetje mayonaise in een nori-vel oprollen en dit rolletje als vulling gebruiken. Nog een beetje gefruite uitjes en je hebt een heerlijke sushi.

Voordat je de sushi gaat snijden kan je de rollen het best even laten rusten. De nori wordt dan soepeler en gemakkelijker te snijden. 125 gram rijst is genoeg voor 3 tot 3,5 rollen sushi. Het enige wat jammer is, is dat er maar één maat bestaat. Je kan dus alleen grote sushi maken.

Winactie

Je kan sushi natuurlijk met de hand rollen als je daar handig in bent 🙂 Maar ben jij, net als ik daar ook niet zo handig in en wil jij toch graag sushi maken? Doen dan snel mee met deze winactie en win een sushi bazooka!

Wat moet je doen om kans te maken?

 • like mijn facebookpagina
 • deel dit bericht openbaar
 • laat in een reactie weten dat je meedoet en onder welke namen
 • voor een extra kans kan je mijn profiel liken op instagram en/of bloglovin en/of je inschrijven op de nieuwbrief (onder dit artikel). Als je overal meedoet, gaat je naam dus 4 keer in de pot.

Deze wedstrijd loopt tot zondag 4 maart 2018 om 23.59. De winnaar kan je terugvinden op facebook, onder dit bericht en in de wekelijkse nieuwsbrief. Vergeet je dus zeker niet in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Veel succes!

xxx

 

P.S. Ik gebruik mijn bazooka trouwens ook om koekjes te bakken. Rol deeg in de koelkast en dunnen plakjes afsnijden, zo heb je perfecte koekjes.:-)

 

 

11 thoughts on “Hoe maak je zelf perfecte sushi met de sushi bazooka+ winactie

 1. Leuk! Jeroen maakt wel eens zelf sushi en ik eet het op. Grapje, we vinden het allemaal lekker!
  Dit zou een heel leuk cadeautje voor hem zijn en wellicht krijg ik er ook handigheid in.
  Dus ja, ik doe ook mee!

 2. Wat lijkt me dit super handig en een uitkomst om vaker Sushi te kunnen eten met mijn mannetje. Pas een reminder op m’n fb dat het nu al langer dan een jaar geleden is dat we uiteten zijn geweest en Sushi hebben gegeten. Helaas geen Sushi tent in de buurt. We zijn er zo gek op!

  Op fb: Annabel de Ruiter
  Op Instagram: annabel.a.lovely.day

 3. Wat een super leuke actie zeg, ik doe dan ook heel graag mee! Heb je Facebook pagina geliked en het bericht gedeeld, ik volg je nu op Instagram en heb me ook gelijk ingeschreven voor de nieuwsbrief 🙂 alles onder de naam irisbouland! En nu maar duimen!

 4. Lekker hoor! Ik doe graag mee voor mijn zusje zij houdt erg van sushi en zou het ook graag zelf willen maken. Dan kom ik haar wel helpen met het opeten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.