Ga je met mij mee op een eet-avontuur?

Na je veertigste is er geen ontkomen aan, je metabolisme verandert. Langzaamaan komen de kilo’s er bij. In het begin dacht ik nog dat 1 of 2 kilo niet zo erg was, dat valt toch niet op. Zolang mijn kleren nog passen zal het wel meevallen. Maar ongemerkt werden dat 3, 4, … 10 kilo! En op een gegeven moment kom je dan tot de vaststelling dat de kleren in je kast eigenlijk allemaal aan de krappe kant zijn. Tja en dan kan je je ogen er niet meer voor sluiten, dan wordt het tijd om actie te ondernemen.

Dus ben ik halverwege 2017 begonnen met diëten. Mijn lichaam was het daar niet mee eens. In plaats van af te vallen kwam ik 4 kg extra aan. 🙁  Dat was dus niet de bedoeling.

Geen dieet meer

Op 1 januari nam ik een besluit. Voorlopig geen dieet meer voor mij, maar gezond eten waar alle voedingsstoffen in zitten. Ik wilde mijn lichaam even “resetten”. Geen suiker of koekjes, maar verder alles waar ik trek in had. Honger was verboden. Ik vroeg mij wel elke keer af of er iets in zat waar mijn lichaam wat mee kon doen. Dus geen witte pasta, maar volkoren pasta of liever nog courgetti. Ik at lekker veel avocado en peulvruchten, want dat had ik enorm gemist bij het diëten.

Toch afvallen

En wat ik niet verwacht had, gebeurde toch, ik begon af te vallen. In januari viel ik zelfs heel snel af, namelijk 4 kg. Begin februari ging wat langzamer met 1 kg in 2 weken en ik hang nu al een paar weken op hetzelfde gewicht. Ik heb dus nu een natuurlijk plateau bereikt, maar ik ben nog niet waar ik moet zijn. Ik wil nog minstens 5 kg kwijt.

Gezondblog

Waarom vertel ik jullie dit allemaal? Ik wil een experiment doen en ik hoop dat jullie het leuk vinden om dit mee te volgen. Ik ga jullie namelijk meenemen op mijn volgende eet-avontuur. De komende weken ga ik het eetplan volgen van Evelina van Gezondblog. Dit is niet alleen een blog die perfect past bij mijn filosofie van gezond leven, je kan je ook aansluiten bij de VIP-Club. Dit is een service met een weekmenu, detoxprogramma, smoothierecepten, forum en online support.

Het experiment

Je weet misschien wel dat ik zelf ook veel bezig ben met gezond eten. Ik verwacht dus geen grote veranderingen in mijn gewicht of gezondheid. Maar ik ga jullie wel wekelijks op de hoogte houden. Wat eet en drink ik, wat weeg ik (auch), hoe voel ik mij, hoeveel tijd kost het en kan ik het volhouden zonder te cheaten? Ik heb namelijk één grote zwakte… dropjes. Ik heb al even gespiekt naar het weekplan dat maandag in gaat en één ding kan ik al verklappen, er staan geen dropjes op 😉

De cijfers

Ok, hier komt de harde waarheid in pijnlijke cijfers. En voordat ik reacties krijg in de zin van “dat valt toch wel mee” moet ik misschien ook even vertellen dat ik niet één van de grootsten ben. Een opdrachtgever grapte ooit eens of een halve vrouw ook een half loon betekende…

gewicht 62
taille 77
heup 106
bovenbeen 62

Morgen gaat mijn eerste week dus in. Ik hoop jullie volgende zondag terug te zien. Dan vertel ik hoe deze eerste week mij bevallen is. Tot dan!

xxx

 

 

9 thoughts on “Ga je met mij mee op een eet-avontuur?

  1. Ik wil ook gerust enkele kilootjes kwijt… Tot enkele jaren geleden lukte mij dat prima als ik even op mn eten lette, maar die tijd lijkt voorgoed voorbij te zijn…

  2. Ik ben benieuwd of je snel resultaat zal boeken en of het je zal bevallen. Ik zou ook best een paar kilootjes willen verliezen, maar het lukt me niet al te goed. Fijn dat je ons op de hoogte gaat houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.