To botox or not to botox?

Ik wil de spuiten en de scalpels het liefste nog even buiten de deur houden. Ik probeer mijn huid daarom zo goed mogelijk te verzorgen. Over het algemeen is de combinatie van gezichtsmassage en mijn verzorgingsroutine genoeg om mij tevreden te houden over mijn uiterlijk. Miss Universe zal ik nooit worden, maar ik ben ok zoals ik ben. Ik vind het ook niet echt erg om ouder te worden, zolang mensen mij nog maar een paar jaar jonger schatten dan ik ben.  🙂 Eigenlijk heb ik ook helemaal geen probleem met de lachrimpeltjes die rond mijn ogen verschijnen. Ik heb liever lachrimpels dan zorgrimpels. Maar…

Zware periode

Een paar jaar geleden ging ik door een heel zware periode en dat begon je te zien op mijn gezicht. Ken je die mensen, aan wiens gezicht je kan zien dat ze een zwaar leven hebben gehad? Alsof het verdriet in hun gezicht gebeiteld staat? Ik wilde niet de rest van mijn leven een droevige en bange uitdrukking op mijn gezicht hebben. Dus heb ik mijn heil gezocht in de botox.

Fronsrimpels

Nu had ik al een paar fijne lijntjes op mijn voorhoofd overgehouden aan mijn scheiding. Ondanks dat ik indertijd nog maar 31 was, is die periode toch in de vorm van fronsrimpeltjes in mijn gezicht geëtst. Ik wist dus goed wat mij te wachten stond toen ik een jaar of 2, 3 geleden mijn gezicht zag veranderen. Ik wist dat ik maatregelen moest treffen. Ja, het lijkt misschien oppervlakkig, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Botox

Ik heb in totaal 3 keer botox in mijn voorhoofd laten spuiten. En dat was geen lachertje. Om te beginnen zijn het niet 2 of 3 prikjes, maar iets tussen de 20 en 30 gemene prikjes. En het ergste vond ik dat je het hoort kraken bij elk prikje. Ik krijg weer kippenvel als ik er aan denk. Maar het deed wat het moest doen. Die bezorgde blik verdween van mijn gezicht. Ik was nog altijd bezorgd, maar je zag het niet meer zo duidelijk.

Blij

Gelukkig ging die periode voorbij en ongemerkt raakte ook de botox uitgewerkt. Die angstige blik is niet terug gekomen. Maar ondanks dat ik enorm blij ben dat ik toen botox heb laten inspuiten, sta ik niet te springen om het opnieuw te doen.

Nadelen

Daar zijn verschillende redenen voor. De pijn en het kraken vermelde ik al, maar ook natuurlijk verouderen vind ik belangrijk. Niets is zo onnatuurlijk als een vrouw van 70 met een perfect glad gezicht en een verrimpelde nek. Maar wat ik ook jammer vind, is dat je soms zo een onnatuurlijk botox-gezicht krijgt. Dat is mij trouwens de derde keer overkomen. Mijn wenkbrauwen zaten ineens halverwege mijn voorhoofd. Ik ken weinig vrouwen die goed staan met die look.

Voorlopig blijf ik dus even weg van de botox-spuit, maar wie weet… Als iemand mij morgen vijf jaar ouder schat, ren ik misschien wel weer naar de plastisch chirurg 🙂

En hoe zit het met jullie? Zouden jullie botox overwegen, of hebben jullie het misschien al gedaan?

 

xxx

 

13 thoughts on “To botox or not to botox?

 1. Wat fijn dat je hier zo open over praat. Ik zelf overweeg ook botox tegen mijn fronsrimpel. Ik ben al op consult geweest bij Amstelzijde Kliniek. Ik werd enorm goed ontvangen, en ik ga er ook mee door. In je blog geef je wel een goede tip, dat je niet te afhankelijk ervan moet worden, en dus ook soms even de spuit moet laten liggen! Al helpt het gewoon voor een periode, dan vind ik dat helemaal prima.

 2. Goed dat je hier zo open over praat. Ik zou het nooit durven, ik vind naalden verschrikkelijk en vind ook dat je dingen in je lichaam stopt die er niet horen. Te veel horror verhalen er over gehoord denk ik haha

 3. Ik vind het fijn dat je hier zo eerlijk over bent. Ik overweeg momenteel zeker geen botox, maar wie weet probeer ik het ooit ook wel eens. Ik sta in ieder geval niet negatief tegenover botox, het wordt al heel lang gebruikt, dus veronderstel ik dat het wel veilig is.

 4. Ik ben bijna 31 bij mij beginnen er nu enkele rimpels op te spelen, zoals ik er nu in zit zou ik het niet laten doen. Maar zeg nooit nooit

 5. Allereerst moet iedereen doen wat die zelf wilt!
  Ik zelf geen niet zo erg veel om mijn eigen uiterlijk.
  Maar snap wel dat je er over denkt!
  Doen waar je je goed bij voelt!

 6. Ik ben momenteel nog jong, dus denk er nog niet te veel aan (rimpels). Dus nu zeg ik ook neen tegen botox. Ook omdat dit een soort vergif is en ik liever mijn lichaam gezond wil houden. Maar ik weet niet wat ik ga zeggen als ik ouder ben. Misschien ben ik dan ineens een voorstander van. ? ik heb niets tegen botox. Iedereen doet ook wat hij zelf wil met zijn lichaam. Meestal geeft dit ook een mooi resultaat, als men optijd kan stoppen. ?

 7. Ik heb het nog nooit overwogen! En ik denk niet dat ik het ooit zal doen. Maar ik heb dan ook geen hele diepe rimpels waarvan ik denk “oei”. Al kan ik me wel voorstellen dat er mensen zijn die er juist wel voor kiezen

 8. Ik heb het laten doen bij mijn fronsrimpels en zelf in mijn nek en rug. Omdat ik iedere dag hoofdpijn (en nekpijn) was dat een manier om de boel wat te ontspannen.
  Maar ik heb 2 keer pech gehad, geen hoge wenkbrauwen, maar juist een zogenaamde ptosis, dan gaat je ooglid hangen. Ik zag er een tijdje zo raar uit, dus die fronsrimpel durf ik niet meer aan.
  Als het mij aangeboden wordt zeg ik geen nee. Ik heb een hele diepe rimpel die ik overgehouden hebt aan mijn hangende oogleden lijkt wel. (aan de zijkant van mijn oog) Maar alleen als er geen kans is dat mijn ooglid weer gaat hangen. 😉
  Ik vind het een uitkomst voor mensen die balen van hun vermoeide blik zoals jij had, en iedereen moet doen wat ie wil. Al moet ik zeggen dat ik laatst de cover zag van Linda (de Mol) magazine en haar gezicht ziet er zo raar uit. Nee, dat vind ik niet mooi.
  (mijn pakje is binnen! Ik laat het zien in de KeeK op de WeeK en op Instagram, thanks!)

 9. Als ik eerlijk ben moet ik toegeven dat ik het ook al overwogen heb.
  Ik heb ook wat ik noem een boze (allé ja 2) rimpel tussen mijn ogen. In de zomer is deze heel zichtbaar omdat deze niet mee bruin wordt.
  En dan denk ik mmhh botox, why not?
  Maar ik ben een bange broek en heb dus nog nooit de stap durven zetten.
  Zo erg zal ik die rimpel dan toch niet vinden zeker?
  Grtjs
  Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.