Natuurlijke facelift met Japanse gezichtsmassage

Als je mij een beetje volgt, dan weet je dat ik een fan ben van een holistische aanpak als het op rimpels aankomt. We worden nu eenmaal allemaal ouder, maar de zichtbare gevolgen daarvan kan je wel tot een minimum beperken. Ik wil graag gracieus ouder worden en dus probeer ik de spuiten en scalpels zo lang mogelijk buiten de deur te houden.

goed voor jezelf zorgen

Denk je nog altijd dat anti-rimpelcrème smeren genoeg is om jong te blijven?  Lees dan eerst dit artikel even door. Om je huid in een goede conditie te houden is het ook heel belangrijk dat de doorbloeding in je gezicht gestimuleerd wordt. Ik was mijn gezicht bijvoorbeeld elke morgen met ijskoud water (wel oppassen als je veel last hebt van couperose) en ik doe gezichtsyoga. Maar nu heb ik nog iets anders ontdekt: Kobido.

Kobido

Kobido is een Japanse gezichtsmassage die ook bekend staat als de natuurlijke facelift. De Kobido-meesters zorgden er in het verleden al voor dat de Japanse keizerinnen hun jeugdige look behielden. Deze massage van de diepe weefsels, die uitgevoerd wordt op acupressuurpunten en chi-meridianen, werkt ontgiftend en stimulerend.  Als je nu hoopt dat ik precies uit ga leggen hoe je  een Kobido massage bij jezelf uit kan voeren, moet ik je teleurstellen. In Japan is Kobido namelijk een kunst die van generatie op generatie doorgegeven wordt en het duurt jaren voor je jezelf Kobido-meester mag noemen.

zelf-massage

Gelukkig is er wel een simpeler alternatief. Er zijn namelijk 3 soorten gezichtsmassage die je wel zelf kan doen: een drainerende massage waarbij de afvalstoffen via de lymfeklieren afgevoerd worden, een zachte ontspannende massage en een verstevigende massage van de diepere weefsels. Ik toon jullie de laatste. Een eenvoudige Japanse massage die de diepe weefsels en de bloeddoorstroming stimuleert, maar waar je je geen zorgen over acupressuurpunten of meridianen moet maken.

verstevigende massage

Ik doe het het liefste ’s avonds voor het slapen gaan, maar je kan het op elk moment van de dag doen. Waarom ’s avonds? Dan zijn je spieren achteraf ontspannen en heb je in je slaap minder de neiging om je gezicht te verkrampen en dus rimpels te kweken. Ook gebruik ik het liefst een flinke dot goedkope gezichtscrème maar je kan ook om het even welke plantaardige olie gebruiken. Je moet zeker genoeg crème of olie gebruiken, het is namelijk niet de bedoeling dat je aan je huid trekt en het teveel veeg je na de massage gewoon weg of was je af. En zorg er natuurlijk altijd voor dat niet alleen je gezicht, maar ook je handen goed schoon zijn. Voor een verstevigende massage werk je van onderen naar boven. Zorg dat je genoeg kracht zet, maar dat je niet aan je huid trekt. Eigenlijk is elke stevige, niet trekkende beweging goed, maar om je op weg te helpen geef ik een paar voorbeelden.

De kaaklijn

Ga al knijpend van je kin naar het begin van je kaak, onder je oor.  Elke keer verzet je je hand een klein stukje, ongeveer in 5 stapjes. Je mag stevig doorknijpen, maar niet aan je huid trekken. Doe dit ongeveer 5 keer aan 2 kanten tegelijk

 

Strijk daarna 5 keer van je kin naar je oor. Je mag best wat kracht zetten met de muis van je hand.

 

De ogen

Denk er aan dat je bij je ogen iets minder kracht zet. Deze huid is namelijk vrij kwetsbaar. Knijp 1 seconde met wijsvinger en duim in je wenkbrauwen. Loslaten, verplaatsen en weer knijpen tot je de hele wenkbrauw gedaan hebt. Begin bij de neus en werk naar buiten toe. Herhaal 5 keer.

Duw met wijsvinger en middelvinger  gedurende 1 seconde stevig op de rand van je oogkas. Verplaats je vingers ongeveer volgens het patroon van de stipjes. Herhaal 5 keer.

 Het voorhoofd

Ga met 2 vingers zigzagend over je voorhoofd, loodrecht op de rimpels. Hier mag je flink wat druk uitoefenen, maar natuurlijk niet aan de huid trekken.

 

Strijk 3 keer met je vingers vlak boven je wenkbrauwen, 3 keer in het midden en 3 keer langs je haarlijn. Volg de pijlen.

 

 

Resultaat

Mijn probleemzone is mijn voorhoofd en daar was het resultaat na één keer vrij spectaculair, maar niet blijvend. Voor blijvende verbetering zou je minstens 14 dagen elke dag een gezichtsmassage moeten uitvoeren. Ik heb wel de indruk dat de huid van mijn voorhoofd verbeterd is sinds ik er mee begonnen ben. En ach, baat het niet dan schaadt het niet en heb je in ieder geval je crème goed ingesmeerd 😉

xxx

P.S. ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat met jouw ervaringen.

 

 

2 thoughts on “Natuurlijke facelift met Japanse gezichtsmassage

  1. Wat heb je dat mooi in beeld gebracht! Ik massseer s’ avonds vaak ook mijn gezicht, het is hartstikke goed voor je huid. Sowieso dat de doorbloeding lekker een boost krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.