Maak het koken leuker met deze keukengadgets + winactie!

Meestal vind ik het leuk om te kokkerellen. Nee, niet de dagelijkse race tegen de klok om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen, maar het rustig aanmodderen in de keuken. Lekker experimenteren met smaken en texturen. Zelf yoghurt maken, slow cooking, kruidenmixen samenstellen, inmaken, dat soort dingen. Ik ben ook altijd op zoek naar leuke keukengadgets en vandaag laat ik jullie een aantal van die keukenhulpjes zien.

Knoflookpeller

Als je meerdere teentjes moet pellen kan dat een heel gepruts zijn, maar hiermee is het heel gemakkelijk. Je stopt een teentje knoflook in het siliconen hoesje en je rolt er even mee over het aanrecht of tussen je handen. Zo komt het velletje zonder moeite van het teentje af.

Vingerbeschermer

Ik ben altijd jaloers op professionele koks die als een razende met hun vlijmscherpe mes langs hun vingers glijden en zich niet snijden. Meer nog, zij krijgen altijd perfecte plakjes. Als ik dat probeer zijn mijn vingers gegarandeerd een paar millimeter korter. Maar niet met dit gadget. Dit roestvrij stalen plaatje beschermt je vingers en leidt het mes.

Snijhulp

Vind jij het ook zo lastig om uien netjes te snijden? Op het einde springt alles weg en kan je nooit nette plakjes maken. Dit hulpstuk prik je in de ui en je snijdt plakjes en blokjes terwijl alles op zijn plaats blijft. Zo maak je zonder moeite die fijne uienringen voor in je Griekse salade.

Groentenschrobber

Dit siliconen lapje is ideaal om bijvoorbeeld aardperen of wortels schoon te schrobben. Eigenlijk rasp je het buitenste laagje er af. En wat denk je van schorseneren? Heerlijk, maar niemand maakt het tegenwoordig nog omdat het zulk vuil werk is om ze schoon te maken. Ze worden niet voor niets keukenmeidenverdriet genoemd, maar met deze groentenschrobber wordt het schoonmaken van schorseneren een fluitje van een cent.

Knoflook- en gemberrasp

Als je wel eens verse gember gebruikt dan weet je hoe belangrijk het is om die gember eerst heel fijn te raspen. Niets is zo vies als een smoothie waar een grote brok gember in zit. Met deze mini-rasp kan je de gember en de knoflook heel fijn raspen. Door het dopje kan je zelfs het laatste stukje raspen. Ik moet er wel bij vertellen dat je het even in je vingers moet krijgen. Geef niet op en probeer het een paar keer, want als je het eenmaal doorhebt, kan je niet meer zonder!

Dunschiller

Dit kent iedereen natuurlijk al, maar ik vond het wel leuk om er eentje als bonus bij te doen. Deze keramische dunschillers stellen mij namelijk voor een raadsel. Als je een wortel schilt, gaat er een heel dun schilletje af, maar als je een aardappel schilt gaat er een dikkere schil af. Ik vind hem wel niet zo geschikt voor komkommer.

Winactie

Wil jij dit leuke pakket met keukengadgets winnen? Doe dan het volgende:

 • like mijn facebookpagina
 • deel dit bericht openbaar
 • laat in een reactie weten dat je meedoet
 • voor een extra kans kan je mij volgen op instagram en/of bloglovin en/of je inschrijven op de nieuwsbrief (onder dit artikel). Als je mij overal volgt, gaat je naam dus 4 keer in de pot. Laat in je reactie dan wel even weten via welke kanalen en eventueel onder welke namen je meedoet.

Deze wedstrijd loopt tot zondag 25 maart 2018 om 23.59. De winnaar kan je terugvinden op facebook, onder dit bericht en in de wekelijkse nieuwsbrief. Vergeet je dus zeker niet in te schrijven voor de nieuwsbrief!

Veel succes!

xxx

27 thoughts on “Maak het koken leuker met deze keukengadgets + winactie!

 1. Ik sla deze ook over, ik zal al deze dingen passeren en dach: ik doe dat al op die of die manier… Ik ben voorstander van minimaliseren en heb net heel veel onnodig keukengeri weggedaan, zie je… Minimalitisch of primitief noem het hoe je wil… veel succes aan de deelnemers!

 2. Wat een leuke winactie! Ik doe heel graag mee voor deze producten, die gaan zeker helpen bij het kokkerellen en het bakken. Ik had je pagina al geliked en heb het bericht van de winactie gedeeld. En nu maar duimen 😀

 3. Leuk ik doe heel graag mee! Altijd handig keuken gadgets die t koken makkelijker maken! Zeker met een druk gezin!!!

 4. Wat een handige keukengadgets, ik loot heel graag mee!
  Ik volg, save en love op Bloglovin’
  Ik like & share op Facebook
  En ik volg en RT op Twitter
  En heb me ingeschreven op de nieuwsbrief.
  Nu maar duimen….. ?
  Fijne dag en groeten, Grete Karina

 5. Dat ziet er handig uit! Volgens mij kan ik dat wel gebruiken. Ik doe graag mee. Ik volg op Bloglovin (loved/saved) gedeeld met G+ en heb me ingeschreven voor je nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.