Mijn tweede week met het weekmenu van Evelina

Benieuwd hoe mijn tweede week met het weekmenu van Gezondblog was? Deze week heb ik een grote verandering doorgevoerd, ik ben beter gaan plannen. Dat werkt echt wel beter, maar het is veel werk.

Drinken

Genoeg drinken is heel belangrijk. Je lichaam bestaat nu eenmaal voor 55-60% uit water en je hebt genoeg vocht nodig om de afvalstoffen af te voeren. Ik vertelde vorige week al dat ik eigenlijk elke dag rond de 2 liter drink. Wat ik precies drink? Ik begin de dag met 1 of 2 koppen zwarte thee, om wakker te worden. Gewoon zonder suiker, maar meestal wel met een extra smaakje. Daarna stap ik over op groene thee en vanaf een uur of drie kruidenthee of  bruisend water met een smaakje. Ik loop ook elke dag rond met een fles Evian van 1 liter en die gaat meestal wel op.

Dit at ik allemaal deze week:

Maandag

Ik begon de dag met havercake, een lekker receptje met appel. Daarna een groentemuffin als tussendoortje en een witlofsalade als lunch. Voor mijn blog had ik snoepjes van het Kruidvat nodig om te fotograferen en natuurlijk kon ik er niet af blijven. Ik heb niet de hele zak op hoor, de meeste heb ik weggegeven. Als avondmaal at ik courgette, dit was eigenlijk een snackgerecht maar ik had niet zo veel honger. (waarschijnlijk door het snoep 😉  )

Dinsdag

Ik was heel blij dat er peulvruchten op het menu stonden, want die had ik toch wel gemist. Mijn ontbijt waren speltcrackers met héél veel hummus. Een gekookt eitje als tussendoortje en in plaats van de smoothie als lunch, nam ik een banaan en een paprika. In de namiddag heb ik chocolaatjes gesnoept. Avondmaal was een zalmburger

Woensdag

De dag begonnen met mijn favoriete ontbijt: havermout, deze keer een variatie met kokos. Ik heb boekweitbrood gebakken en als lunch gegeten. Eerlijk gezegd is dit het enige recept is dat ik zeker niet meer ga maken. Ik ben geen broodeter en boekweit vind ik geen lekker graan. Natuurlijk zal ik het de komende tijd wel eten, want er zit nu een hoop in mijn vriezer en weggooien is ook zo zonde. Een appel als tussendoortje en toen ik in de Colruyt langs de proevertjes kwam kon ik mij niet inhouden en nam een handje m&m’s. Ik denk dat ik gewoon een tweede tussendoortje nodig heb om die snoepdrang in de namiddag de baas te kunnen. Avondmaal was een lekkere salade met avocado.

Donderdag

Mijn dag begon met 2 eitjes en een stukje boekweitbrood als snack. Omdat ik merk dat ik het toch af en toe moeilijk heb en naar de chocolade grijp, terwijl ik eigenlijk niet eens van chocolade houd, ga ik vanaf vandaag dus 2 tussendoortjes nemen. Mijn tweede snack was havercake en 2 abrikozen. Mijn middagmaal waren crackers met avocado. Diner was een spinazie-fritata.

Vrijdag

Een smoothie met bosbessen als ontbijt, havercake als eerste snack. Lunch was boekweitbrood. Een handje noten en 3 abrikozen als tweede snack. Avondmaal was courgetti met spaghettisaus.

Zaterdag

Ontbijten deed ik met een aparte variatie op overnight oats, namelijk geweekt in sinaasappelsap. Eigenlijk heel slim want het zure van de sinaasappel helpt om meer fytinezuur om te zetten. Extra gezond dus. Tussendoor at ik crackers met olijven en later een banaan. Een omelet als lunch en een salade als avondmaal. Ik sloot de dag af met 2 glazen rode wijn.

De recepten

De recepten van Evelina maak je eigenlijk allemaal heel snel klaar. Soms moet het wel iets langer garen of in de oven, maar de bereidingstijd is altijd heel kort. Vaak ben je in maximum 10 minuten klaar. Natuurlijk duurt het altijd langer om een nieuw recept te maken dan een recept dat je al “in je vingers hebt”.

De meeste recepten zijn combinaties die ik zelf niet zo snel zou bedenken. Maar eigenlijk zijn ze wel allemaal lekker. Soms moet je een beetje uit je comfortzone komen… Ik merk wel dat mijn afwasmachine overuren draait. Hakken, mixen, mengen, het vraagt meer apparaten en meer servies dan gewoon wat groenten snijden voor een salade. Mijn blender wordt nu bijvoorbeeld regelmatig gebruikt, terwijl ik die anders maar zelden gebruik. Smoothies maak ik meestal in een slowjuicer, maar met een blender heb je natuurlijk het voordeel dat je de vezels ook binnen krijgt.

De resultaten

De resultaten stelden wel wat teleur deze week. Nadat ik verbaasd was dat ik vorige week afgevallen was, had ik gehoopt dat dat ook deze week zo zou zijn. Ik heb in het eerste deel van de week natuurlijk wel wat gesnoept, maar nou ook niet zo enorm veel. Tot gisteren bleef mijn gewicht hetzelfde. Vanmorgen was er 100 gram bij, maar dat zal door de wijn komen. In principe verlies je vocht als je alcohol gedronken hebt, maar ik ben de volgende dag altijd zwaarder, nooit lichter. En dat extra gewicht ben ik de dag erna altijd weer kwijt..

startcijfers:
gewicht 62
taille 77
heup 106
bovenbeen 62

na week 1:
gewicht 61,5
taille 78
heup 105
bovenbeen 62

na week 2:
gewicht 61,6
taille 78
heup 105
bovenbeen 62

Vandaag ga ik eerst eens alle restjes opmaken en maandag begin ik aan de derde week!

xxx

1 thought on “Mijn tweede week met het weekmenu van Evelina

  1. Goed bezig! Ik ben een enorme liefhebber van brood, maar merk dat bij (gewoon) brood de kilo’s eraan vliegen. Boekweitbrood zou een goed alternatief kunnen zijn, misschien heb ik dan minder last van een opgeblazen gevoel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.