Hoe krijg je vollere lippen?

Wat als…reclame altijd eerlijk was? Zou dat niet heerlijk zijn als je er op kon vertrouwen dat producten alles doen wat ze beloven? Maar natuurlijk is dat een utopie, de realiteit is dat de zaken in reclames veel mooier voorgesteld worden dan ze zijn. Dus soms moet je dingen gewoon uitproberen om er achter te komen of ze werken.
Ik probeerde 2 producten uit die ons vollere lippen beloven. De Volumizing Lip Balm van Catrice en de Lip Maximizer van Dior.

Catrice Volumizing Lip Balm

Ik kocht deze voor  2,99 euro bij het Kruidvat. Dit is eigenlijk gewoon een lippenbalsem op basis van sheaboter met een klein beetje menthol. Door de menthol irriteer je je lippen zodat ze voller worden. Dit product bevat echter veel te weinig om effectief te zijn. Na 10 minuten is het frisse gevoel ook helemaal verdwenen. Bovendien past de lichtroze kleur niet bij mij. Er zijn ondertussen wel 2 nieuwe kleuren, maar die heb ik nog niet gevonden. Als lippenbalsem werkt dit prima, maar reken niet op vollere lippen.

Dior Addict Lip Maximizer

Dior breit een heel verhaal rond zijn Lip Maximizer. Zo zou je niet alleen van een direct effect kunnen genieten, maar zouden de ingrediënten ook op langere termijn voor vollere lippen zorgen. Deze gloss bevat wel duidelijk meer actieve stoffen. Als je het op je lippen smeert, voel je meteen een tinteling en die blijft best lang duren. Persoonlijk vind ik dat niet onaangenaam maar ik ben minder fan van de plakkerige, stroperige textuur. Het blijft heel lang op je lippen liggen. Maar ik ben sowieso geen fan van het gevoel van lipgloss.  De kleur van mijn lippen wordt ook wat donkerder omdat er meer bloed naartoe gaat. Het irriterende ingrediënt komt van een lid uit de chilipeper-familie. Het bevat bovendien hyaluronzuur en een natuurlijk collageen. Het prijskaartje ziet er ook heel anders uit: 35,50 euro bij Planet Parfum.

Conclusie

Als je hoopt om ineens volle lippen te krijgen door er iets op te smeren, ben je eraan voor de moeite. De Lip Maximizer van Dior heeft wel een beetje effect, maar je moet je daar ook niet te veel bij voorstellen. Het verschil was te klein om duidelijk te zien op een foto… Wil je echt vollere lippen, dan zal je het anders moeten aanpakken. Je kan ze laten opspuiten, met het gevaar dat je complicaties krijgt. Maar je kan ook je lippen vergroten door ze iets groter te tekenen met een lippenpotlood in de kleur van je lippen.

Oordeel zelf: mijn natuurlijke lippen, met Catrice en met Dior.

xxx

 

8 thoughts on “Hoe krijg je vollere lippen?

  1. Ik zie niet heel erg veel verschil. Denk dat het makkelijker is om gewoon even fillers te nemen, haha. Wel vervelend dat je zoiets om de zoveel tijd weer opnieuw moet laten doen en dat naalden eng zijn.

  2. Vroeger toen ik jong was, wilde ik voller lippen net als een van mijn familie leden was, geen idee hoe heb ik gedaan maar nu wil ik niet meer. Ik ben nu blij zoals het nu. En gelukkig is er nu andere alternatief om je lippen voller lijken dat is met producten die heb geschreven. Het ziet echt niet verschil maar het ziet er ver verzorgen uit met beide producten.

  3. Veel voller worden ze inderdaad niet… Ik heb heel dunne lippen(vooral bovenlip) en dacht eventjes dat hier de magische oplossing ging staan. Er iets inspuiten gaat voor mij ook wel te ver…

  4. Bij Dior lijken je lippen ietsje voller…Ik denk dat je zelf ook een balsem kan maken met menthol of kaneel, dat prikkelt ook. Ik heb een keer zo een apparaatje getest, waarin je moest zuigen, hahaha!
    Het werkt wel maar het is oppassen geblazen. Als je het te hard doet, krijg je weer blauwe plekken. Maar ook ik vind het leuk om dat soort dingen uit te proberen!

    1. Dat klinkt als de Kylie Jenner uitdaging waar mijn dochters een paar jaar geleden aan mee deden, met blauwe lippen als gevolg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.