Mijn ervaring met IPL ontharing

Het mooie weer is (hopelijk) in aantocht en af en toe zien wij de zon al van achter de wolken komen. Tja, wat doen wij vrouwen dan? Wij rennen naar de badkamer en beginnen met harsen, scheren en epileren. Dromen jullie ook wel eens van benen zonder haar? Willen jullie graag van dat gedoe af en vragen jullie je af of Laserontharing en IPL ontharing echt werkt? Ik vertel jullie mijn ervaring.

Mijn benen

Ik heb echte mannenbenen. Niet een elegant been met een paar fijne haartjes, nee, ik ben gezegend met een stel benen dat van enkel tot lies vol staat met dikke, donkere haren. Sinds mijn vroege tienertijd onthaar ik dus mijn benen. Af en toe met ontharingscrème of scheermesjes, maar meestal met hars of een Epilady. Ik heb thuis zelfs een professionele hars-verwarmer in de kast staan.

Nooit perfect

Maar ondanks alle tijd die ik er aan besteedde, had ik nooit mooie gladde benen. Als ze net onthaard waren had ik rode puntjes en een paar dagen later kwamen de eerste stoppeltjes al weer. Zelfs met scheren bleef ik donkere puntjes zien. Het vervelendste waren wel de ingegroeide haartjes. Zeker bij mijn lies werden dat soms echt lelijke bobbels die ik dan met een speld er uit moest prutsen. Ja, de haren op mijn benen gaven mij echt kopzorgen.

Groupon

En toen kwam ik een jaar of 5 geleden een aanbieding tegen van Groupon. Ik had natuurlijk al gelezen over IPL en Laserontharing, maar de prijzen schrokken mij af. Nu was er een aanbieding om je volledige benen een jaar lang te laten behandelen voor, als ik mij goed herinner, 240 euro. De prijs die je normaal betaalt voor 1 behandeling. Natuurlijk was ik wantrouwig. Zou het werken? Waarom was dit zo veel goedkoper? Was het veilig?

IPL

Ik besloot de stap te wagen en ik kwam terecht bij een goed verstopt, maar professioneel ogend schoonheidssalon boven het Century Center in Antwerpen. De Marokaanse dame die mij behandelde was heel vriendelijk. En het gaf mij vertrouwen. Uiteindelijk is ontharen al eeuwenlang een belangrijk ritueel in de Arabische cultuur en met haar donkere haar wist zij vast wel hoe frustrerend donkere haren op je benen zijn. De kleur van mijn huid werd bekeken en goedgekeurd voor IPL. Er werd mij wel verteld dat de haren in de loop van de tijd weer een beetje terug kunnen komen.

De behandling

Dus toen lag ik op de behandeltafel. Al de reclames die beweren dat het pijnloos is, liegen. De haartjes absorberen het licht en de warmte zodat ze de haarwortel verbranden. Op je scheenbeen bijvoorbeeld doet dat geen pijn, je voelt alleen lichte prikjes. Maar als je lies aan de beurt komt, voel je dat behoorlijk, hoor! Gelukkig kreeg ik na de behandeling een flinke dot Flamigel om het branderige gevoel te verminderen en mijn huid te koelen.

Zon

Het is niet zo dat je tijdens dat jaar zo vaak kunt komen als je wilt. Er is een behandelschema waar je je aan moet houden. Bovendien mag je tijdens dat jaar niet met je benen in de zon. Ik denk dat dat voor veel mensen het grootste obstakel is. Ik heb gewoon veel broeken gedragen die zomer en als ik een jurkje of rokje droeg, smeerde ik mijn benen in met SPF 50.

Het resultaat

We zijn nu al een hele tijd verder en bijna alle haren zijn weg gebleven. Op mijn onderbenen zijn een tiental haren terug gekomen, aan de binnenkant van mijn bovenbenen zijn het er iets meer, maar nog altijd niet te vergelijken met vroeger. Als ik nu een rokje aan wil trekken pak ik in het meest extreme geval een pincet en ben ik binnen 5 minuten klaar. Meestal doe ik dat niet eens, want die paar haartjes moet je echt met een  vergrootglas zoeken. Ik heb geen rode puntjes meer, geen ingegroeide haartjes en geen irritatie. Zelfs voor de normale prijs is het een investering in jezelf die de moeite waard is, maar ik zie ook nog regelmatig aanbiedingen voorbij komen bij Groupon. Ik heb alleen spijt dat ik het niet veel eerder heb laten doen!

 

xxx

16 thoughts on “Mijn ervaring met IPL ontharing

  1. Elke dag scheren, ook in de winter, dat is mijn ritueel, anders inderdaad te snel last van stoppels. En die vind ik vreselijk!

    Maar dat IPL lijkt e wel echt een oplossing hoor! dan maar een jaartje met lange broek!

  2. Wat fijn dat je er zoveel baat bij hebt! Zeker omdat je jouw eigen benen als niet vrouwelijk bestempeld en ik denk dat je daar zelf behoorlijk last van kan hebben. Zelf heb ik jaren geleden mijn oksels eens laten doen, maar moet zeggen dat er door de jaren heen helaas wel het een en ander terug is gekomen. Hopelijk blijven ze op jouw benen langer weg!

  3. Wat vervelend dat je al die problemen met ontharen had eerst. Gelukkig ben je daar nu vanaf! Zelf heb ik daar geen last van, maar zou ik het wel tof vinden om geen haargroei meer te hebben. Puur voor het gemak 🙂

  4. Wauw, wat een geweldig resultaat. Het zou voor mij een uitkomst zijn. Ik heb een hele lichte huid en bijna zwarte haren. Mijn huid raakt met scheren heel makkelijk bekrast en epileren geeft een woestijn aan pukkels. De prijs voor definitieve ontharing houdt me nog tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.