Rondstruinen in de kringloopwinkel

Eén van mijn guilty pleasures is… rondneuzen in de kringloopwinkel. Vroeger haalde ik mijn neus een beetje op voor tweedehandswinkels en kringloopwinkels. Ik dacht dat dat alleen voor hele arme mensen was en ik vond het gewoon ook vies. Wat moest ik nu met de oude rommel van anderen? Ondertussen weet ik wel beter. Ik kan geen kringloopwinkel voorbij rijden zonder even binnen te springen. Wat ik koop in een kringloopwinkel?

No-go

Ik koop alleen dingen tweedehands die ik goed schoon kan maken. Een gebruikt kussen of matras vind ik gewoon vies, je weet niet wie er op geslapen heeft. Ook schoenen zal ik nooit tweedehands kopen. Je moet trouwens wel goed opletten. Je ziet regelmatig spulletjes in de kringloper die even duur of zelfs duurder zijn dan in de gewone winkel. Dan is de lol er natuurlijk snel af.

Kerstmis

Rond kerstmis spring ik altijd even binnen bij verschillende winkels voor kerstspulletjes. Niet voor mijn boom, maar gewoon voor decoratie. Een hele grote, hoge vaas vullen met kerstballen? Dat doe ik voor een paar euro met tweedehands ballen. Als ik leuke kerstbekers in goede staat zie, neem ik die ook altijd mee. Ik vul die dan (nadat ik ze goed afgewassen heb natuurlijk) met snoepjes en ik pak ze in cellofaanpapier in. Zo heb ik een klein, maar leuk cadeautje voor onverwachtse gasten.

Bordjes

Ik heb ook een verzameling kleine bordjes in mijn kast staan. Allemaal met een fijn bloemenmotief en allemaal anders.  Helemaal bedekt met bloemen of  met een enkel bloemetje, roze roosjes, blauwe bloemetjes, met of zonder gouden randje, er zit van alles tussen. En ze komen allemaal uit de kringloopwinkel. Als ik op een verjaardag taart serveer, doe ik dat op die vrolijke bloemenbordjes en de sfeer zit er meteen in.

Creatief

Ik krijg altijd een creatieve boost van een kringloopwinkel. Het leukste is om oude, saaie dingen te zoeken en ze dan om te toveren tot pareltjes. Probeer eens verder te kijken dan wat je ziet. Misschien is dat ouderwetse eiken kastje wel helemaal eigentijds als je het schildert. Of zitten er op die lelijke bloes misschien heel mooie bloemenknoopjes die jouw saaie witte bloes op kunnen vrolijken? Of misschien heeft die tafel met dat beschadigde glazen blad wel een heel mooi onderstel en kan je er met wat planken een trendy, Scandinavisch-industriële  tafel van maken.  En als het mislukt is het niet zo erg, want je hebt er geen kapitalen aan uit gegeven. Upcycling is helemaal hot!

 

Simple

Ik heb de microbe ook doorgegeven aan mijn dochters. Gisteren gingen wij nog eens op schattenjacht. Wij kozen voor Simple in Roosendaal. Ik zag daar een schattig tea-for-one setje en omdat mijn moeder die spaart, heb ik die snel meegenomen. Mijn dochter had op kot een bord laten vallen, dus toen zij een stapel moderne, matte, antracietkleurige borden zag, heeft zij er meteen een aantal van meegenomen. Zelf was ik op zoek naar 2 identieke lichtblauwe of blauwgroene bloempotjes. Helaas, ik had pech want die waren er niet. Volgende keer beter!

Komen jullie wel eens in een tweedehandswinkel of kringloper? Wat hebben jullie daar al gekocht?

xxx

 

2 thoughts on “Rondstruinen in de kringloopwinkel

  1. Ik vind het ook altijd leuk om daar te kijken en wat te kopen. Vaak ga ik wel met een vast idee, maar kom ook vaak thuis met iets wat ik gewoon leuk en spotgoedkoop vind.
    Matrassen e.d zal ik daar ook niet kopen. En bij ons is het soms ook vrij duur, dan kan je bij de Action het nieuw halen.
    Vroeger haalden wij veel bij allerlei rommelmarkten en knapten het op.
    Altijd leuk om daar rond te neuzen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.