Zomerse ijsthee receptjes van groene thee

Wat een heerlijke een preview naar de zomer hebben we de afgelopen dagen gekregen. Lekker even genieten van het zonnetje op het terras, uiteraard met een lekker drankje. Ik ben een grote fan van homemade iced tea. Vandaag heb ik 3 receptjes met groene thee voor jullie. Heel eenvoudig en heerlijk verfrissend.

Je begint met het maken van de basisthee.

Basisthee

De basis van elke iced tea is dus hetzelfde. Gebruik 2 of 3 zakjes groene thee per liter water en laat dit maximum 5 minuten trekken. Wil je graag sterkere thee? Neem dan meer zakjes. Thee die te lang trekt wordt bitter en dat is niet lekker bij ijsthee.
Dan moet je de thee laten afkoelen tot ze lauw is. Als je in tijdsnood zit, kan je een beetje vals spelen door de thee te laten trekken in de helft van het water en daarna de rest van het koude, gefilterde water er bij te doen.
Om de lauwe thee te zoeten gebruik je het best iets met een neutrale smaak en dus heb je volgens mij 2 goede alternatieven. Ofwel gebruik je suiker ofwel gebruik je een goede stevia in vloeibare vorm. Ik gebruik pure stevia druppels van Steevia omdat dit geen bittere bijsmaak heeft, ongeveer 20 druppels per liter. Je kan het natuurlijk zo zoet maken als je zelf lekker vindt. Gebruik je liever suiker? Begin dan eens met 2 eetlepels suiker door de lauwe thee te mengen en proef of het zoet genoeg is voor jou.

Klassieke ijsthee

Voor een klassieke iced tea heb je eigenlijk alleen maar een liter basisthee en een goed gewassen citroen nodig. (of nog beter, een biologische citroen) De helft van de citroen snij je in dunne plakjes en de andere helft pers je uit. Doe het citroensap en de schijfjes in de iced tea en laat trekken terwijl het verder afkoelt in de koelkast. Je kan variëren door er plakjes limoen, sinaasappel of grapefruit bij te doen.

Rode vruchten ijsthee

Neem een handje rode vruchten (aardbei, bramen, frambozen en bosbessen) per liter basisthee. Gebruik hiervoor het liefste diepvriesfruit. De celwanden van het fruit zijn dan namelijk door de kou beschadigd zodat alle smaak goed in je ijsthee kan trekken. Het lekkerste is om de thee de avond voordien te maken zodat het fruit de hele nacht de tijd krijgt om zijn smaak af te geven.

Iced Tea Peach

Snij per liter basisthee 2 perziken in stukjes. Doe de stukjes bij de basisthee en laat de thee verder in de koelkast afkoelen. Ook deze thee wordt lekkerder als de perzik een nachtje kan trekken.

Proost en geniet nog van de zon!

xxx

1 thought on “Zomerse ijsthee receptjes van groene thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.