Boekreview “De huid” van Yael Adler

Een tijdje geleden kwam ik een boek tegen met de veelzeggende titel ‘De Huid’.  Omdat ik voor mijn blog natuurlijk regelmatig op zoek ga naar de beste manieren om de tijd stil te zetten, trok dit boek meteen mijn aandacht.

De schrijfster, Dr. Yael Adler, is een Duitse dermatoloog die sinds 2007 een eigen praktijk heeft. Dr. Adler heeft een heel heldere en humoristische schrijfstijl waardoor dit een heel aangenaam boek is om te lezen. Ze geeft heel veel informatie, maar het lukt haar toch om er voor te zorgen dat het geen zwaar boek is geworden.

Wat ga ik zeker onthouden uit dit boek?

Wie teveel zeep gebruikt, stinkt!

De beste manier om je huid te verzorgen is door je enkel met water te wassen. Zeep tast onze natuurlijke huidbarrière aan. Hierdoor krijg je niet alleen een drogere huid, maar je loopt ook een groter risico op huidproblemen zoals eczeem. Bovendien geef je bacteriën de vrije hand door de aantasting van de zuurtegraad van je huid. Enkel je oksels, voeten en bilnaad kan je met een heel klein beetje wasemulsie reinigen.

Ware schoonheid komt van binnen

Je huid bestaat uit verschillende lagen. De meeste producten dringen alleen maar binnen in de bovenste huidlaag, terwijl rimpels in diepere lagen ontstaan. Anti-rimpelcrèmes kunnen dus niet werken tegen rimpels omdat de voedingsstoffen niet diep genoeg kunnen komen. Vitamine A, C en E zijn prima anti-oxidanten en kunnen de bovenste laag beschermen tegen bijvoorbeeld nieuwe zonneschade, maar voor bestaande schade kan je alleen proberen om die belangrijke stoffen via je voeding binnen te krijgen. Je moet jezelf dus in de eerste plaats mooi eten. Dit past perfect binnen mijn beauty-filosofie!

Tatoeages: een horrorfilm voor onze huid

Wist je dat de kleurstoffen die voor tatoeages gebruikt worden niet wettelijk gereglementeerd en gecontroleerd worden? Vaak zitten er stoffen in die bijvoorbeeld verboden zijn in kleding! De zware metalen en kankerverwekkende stoffen hopen zich onder andere op in de lymfeklieren. Informeer je dus goed over de gebruikte inkt voor je er eentje laat zetten. Een tatoeage over een moedervlek is ook een no-go. Als deze moedervlek zich tot een melanoom (huidkanker) ontwikkeld, kan de huidarts dit niet zien als er een tattoo over staat.

Bonus

Goed nieuws voor de mensen met een partner en iets minder goed nieuws voor de vrijgezellen. Van sex krijg je een jongere huid! Sex zorgt voor een betere doorbloeding in heel je lichaam, dus ook in je huid… En laat dat nu eens heel goed zijn tegen huidveroudering. Neem dus gewoon een paracetamolletje als je hoofdpijn hebt en geniet gewoon van die vrijpartij!

Dit boek is wat mij betreft een aanrader en een prima boek om lekker in het zonnetje in de tuin te lezen. Ik hoop dat er nog een vervolg op komt. Ik hou jullie op de hoogte!

xxx

9 thoughts on “Boekreview “De huid” van Yael Adler

  1. Super, dit boek vind ik ook (bijna) verplichte kost en hartstikke interessant om te lezen!
    Ik had geen idee van die tatoeages… Maar ik zie mezelf er geen nemen, al is het nu natuurlijk hartstikke hip. Wij keken vaak naar die Amerikaanse serie en ik moet zeggen dat daar wel technisch heel knappe tattoos gemaakt worden.
    Baal dat ik het geld er niet voor kan uitgeven momenteel, maar ik zet het boek wel op mijn wensenlijstje!

    1. ik twijfel al jaren over een kleine tatoeage. 2 vlindertjes of zo als symbool voor mijn 2 dochters, maar ik ben hier ook wel erg van geschrokken…

  2. Hoewel ik de informatie best interessant vind, is het geen boek wat ik volledig zal lezen. Ik ben sowieso niet echt van dit soort boeken, dat soort info lees ik voornamelijk op internet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.