Al je receptjes bewaren? Maak een fotoboek!

Het schooljaar zit er weer bijna op! Nog even doorbijten voor die laatste examens en dan mogen al die ijverige studenten de teugels laten vieren en genieten van hun welverdiende vakantie. Het afgelopen schooljaar was voor mij heel bijzonder omdat mijn oudste sinds oktober aan de universiteit studeert, het begin van een nieuw tijdperk. Het was dus een jaar waarin er voor haar veel veranderde, maar uiteraard ook voor mij. Kleine kinderen worden groot -gelukkig maar- en nemen stukje bij beetje steeds meer de verantwoordelijkheid voor hun eigen leven op. Prachtig vind ik dat!

Gezond eten

In het begin van het academisch jaar gaf ik elke week verschillende vers gemaakte diepvriesmaaltijden mee. Zo wist ik zeker dat mijn student elke dag tenminste één gezonde maaltijd at. Al snel bleken die maaltijden echter te verdwijnen. Blijkbaar vielen de gerechtjes ook in de smaak van de andere bewoners van het studentenhuis. Het risico van een gezamenlijke keuken, of zo iets. Dus ging mijn student koken. Jarenlang had ik haar voor het koken warm proberen te maken, maar ingewikkelder dan verse chocolademelk, daar begon ze niet aan. Tot mijn grote verbazing begon ze nu spontaan te koken. Eerst een stukje vlees met een gesneden tomaatje, maar al snel wilde ze meer. Tegen maart begon ze regelmatig om receptjes te vragen. “Mama, hoe maak je noedels met Japans rundvlees?” “Dat staat op mijn blog, schatje, dat kan je bekijken wanneer je maar wilt” antwoordde ik dan. “Kan je het niet even opschrijven, dan hoef ik het niet te zoeken…” Zo gingen onze gesprekken op zondag dus regelmatig.

Fotofabriek

Toen de mensen van Fotofabriek.nl vroegen of ik zin had om een fotoboek samen te stellen, heb ik dat aanbod met 2 handen aangenomen. In plaats van het klassieke fotoboek van de vakantie -wat overigens ook heel leuk is- besloot ik een receptenboek te maken met onze favoriete recepten.  Van pannenkoeken tot ons traditionele kerstdessert, van zelfgemaakte kipshoarma tot sushi, kruidenmixen en sausjes, kortom alles wat wij lekker vinden. De echte “mama-kost” vulde ik aan met gezinsfoto’s.

Het fotoboek maken

Het maken van het boek was eigenlijk heel eenvoudig. Je kan er aan beginnen door op de homepage te kiezen voor ‘fotoboeken’ en dan stap voor stap te kiezen wat je wilt, of je gaat meteen naar deze link om je fotoboek samen te stellen. Daarna kan je kiezen of je online wilt werken of offline. Ik koos voor offline omdat mijn computer al vrij vol staat. Het grote voordeel is dat je niet alles in één keer hoeft af te maken. Je maakt eerst een account waar al je werk bewaard wordt, zodat je telkens verder kan werken. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden die je helpen om een leuk resultaat te krijgen. Eigenlijk word je alleen beperkt door je eigen creativiteit, het samenstellen is zo eenvoudig dat het bijna vanzelf gaat. Pas als je helemaal tevreden bent, bevestig en bestel je het fotoboek.

Levering

Ik was aangenaam verrast door de snelle levering, een paar dagen na mijn bestelling zat het boek al in mijn brievenbus. Van de kwaliteit ben ik ook heel tevreden. Mooie kleuren, netjes afgewerkt en goed gedrukt. Een aanrader dus.

Receptenboek

Mijn dochters zijn heel enthousiast over het resultaat en discussiëren al over wat er mee gaat gebeuren als de jongste gaat studeren. Ik zag dat ze ook fotoboeken met spiralen maken, misschien is dat zelfs nog handiger in de keuken!

En hoe zit het met jullie? Maken jullie wel eens een fotoboek?

xxx

 

 

16 thoughts on “Al je receptjes bewaren? Maak een fotoboek!

  1. Wij hebben hier een heel systeem. Eerst knippen we een recept uit en leggen het in HET schrift. OP een gegeven moment wordt dat recept ook daadwerkelijk gemaakt. Dan beslissen w e of het mag blijven of niet. als het mag blijven gaat het terug in HET schrift. Maken we het een tweede keer, dan plakken we het in….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.