Heb jij ook een volledige zomeruitrusting in je handtas?

Gisteren heb ik een prachtige nieuwe handtas gekregen. Eentje die ik al jaren wilde hebben en ik ben er echt superblij mee. Het eerste wat ik dan doe is natuurlijk alle belangrijke spullen uit mijn oude tas halen en in de nieuwe stoppen. Het viel mij op dat ik best wel wat spullen in mijn tas heb zitten die specifiek voor de zomer zijn. Benieuwd waaruit mijn zomeruitrusting bestaat?

Zonnebril

Al een jaar of 10 ben ik helemaal verslingerd aan één bepaald model zonnebril: de zwarte Jackie Ohh van Ray Ban. Ik ben ondertussen al aan mijn derde exemplaar toe. De eerste werd gestolen en de tweede ben ik drie weken geleden verloren toen ik door een zwerm wespen werd achtervolgd. Het is geen goedkope bril, maar hij is van goede kwaliteit met gepolariseerde glazen en elke keer als ik hem opzet word ik weer helemaal blij. Bovendien heeft hij geen neus-pads zodat ik hem even op mijn hoofd kan zetten zonder dat hij in mijn haar vast blijft hangen. Voor mij is hij het geld dus dubbel en dwars waard.

SPF 50

In plaats van klassieke zonnecrème heb ik een tube Resist Youth Extending Daily Hydrating Fluid van Paula’s Choice in mijn handtas. Dit is een lichte moisturizer met SPF 50 die heel gemakkelijk uitsmeert en bomvol antioxidanten zit. Het bevat een breed spectrum aan chemische zonnefilters en geeft dus geen witte waas. Het fijnste vind ik dat hij volledig mat is, terwijl een zonnecrème toch bijna altijd een glanzend laagje achterlaat op je gezicht.

Waterspray

In Zuid-Frankrijk zie je ze overal; grote spuitbussen met bronwater om je gezicht te verfrissen en te hydrateren. Ik heb deze goede gewoonte mee naar huis genomen en in de zomer staat er bij mij dus altijd wel een spuitbus met mineraalwater. Van Newpharma kreeg ik een klein spuitbusje Eau Thermale van La Roche-Posay. Deze fijne waternevel werkt heerlijk verkoelend en verzachtend. De mineralen in het bronwater zijn bovendien van nature anti-oxiderend. Het kleine formaat van 50 ml is ideaal voor in mijn handtas.

Anti-mug

Je zit gezellig met vrienden op een terrasje en je hebt geen idee wat er gezegd wordt omdat je de hele tijd de muggen van je af aan het slaan bent. Ken je dat? Muggen kunnen mijn avond compleet verpesten. Daarom heb ik altijd een mini-spray van Care-Plus bij. Niet groter dan een lippenstift en heel krachtig.

Anti-jeuk

Jammer genoeg niet verkrijgbaar in Nederland (wel hier in België) maar voor mij absoluut onmisbaar; Fenigel. Als die kleine rotzakjes mij toch te pakken hebben gehad, doe ik een dotje van deze gel op de beet. Het werkt het beste als je er zo snel mogelijk een hoeveelheid ter grootte van een erwt op doet en er af blijft tot het ingetrokken is. Als je er snel bij bent en je krabt niet, is de jeuk daarna vaak helemaal verdwenen.

Water

En tot slot de reden waarom ik in de zomer echt een grotere handtas nodig heb; mijn fles Evian. Ik ga nergens naar toe zonder een fles Evian van 1 liter. Met dit warme weer is het nog belangrijker om genoeg te drinken en dit is absoluut mijn favoriete water.

En hoe zit het met jullie? Welke items mogen in de zomer niet ontbreken in jullie handtas?

xxx

12 thoughts on “Heb jij ook een volledige zomeruitrusting in je handtas?

  1. haha. Mijn tas is meestal een grote chaos.
    Er zit van alles in…. Zelfs een waaier. Eigenlijk zit er gewoon te veel in.
    Gelukkig lees ik mijn boeken digitaal want anders zat er ook nog een flink boek in dat niet ten goede komt aan het gewicht.

  2. Een liter fles water? Wow… ik heb altijd wel een half literflesje mee maar een liter lijkt me echt wel zwaar om mee te gaan sjouwen in mijn handtas. Zonnebril en mini tube zonnebrandcreme heb ik ook altijd bij me. Vaak ook nog mijn fototoestel met extra geheugenkaartje.

  3. Ik hou het meestal simpel: portefeuille, sleutels, kindle en bullet journal. Soms een boek dat ik aan het lezen ben en ik weet dat ik ergens lang moet wachten, maar daar heb ik meestal mijn kindle voor, dus ja. Simpel dus 😉

  4. o ja mijn tas is ook zo vol. Water, zonnebrillen x 3 want die van de kinderen moeten ook mee, zonnebrand, mijn tas puilt uit, gelukkig heb ik ook een grote tas 🙂 en hiernaast ook nog mijn camera in de tas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.