Bloggers met een groene missie

Bedenk je eens hoe vaak je foto’s voorbij ziet komen op sociale media van schildpadden die vast zitten in afgedankte visnetten of stranden vol met plastic afval. Maken wij ons daar nog echt boos over of zijn wij zo gewend aan deze beelden dat we er gedachteloos langs scrollen?  Natuurlijk vindt niemand deze plasticsoep goed of zelfs maar normaal, maar toch … staan wij er wel vaak genoeg bij stil?

Duurzaamheid en afval

De meesten onder ons zijn zich er best wel van bewust dat we goed voor onze planeet moeten zorgen, we hebben er per slot van rekening maar één van…. We willen ook echt wel ons best doen om milieuvriendelijk te zijn, maar een uur later staan we gewoon weer in de supermarkt tomaten in een plastic zakje te verpakken. Wat is het alternatief? En wat gebeurt er met het gerecycleerde afval dat wij scheiden, heeft scheiden wel zin? Wat kunnen wij doen tegen voedselverspilling? Volgen wij de snel veranderende mode-industrie, die ons elke week weer een nieuwe collectie aanbiedt? Hoe kies je voor duurzame producten? Is de moeite die wij doen alleen maar een druppel op een gloeiende plaat?

Begin bij jezelf

Ik geloof nog in “verbeter de wereld, begin bij jezelf”. En dat is precies wat wij in september gaan doen! Wij? Ja, inderdaad! “Wij” zijn een groep bloggers met heel uiteenlopende blogs, maar allemaal met een groen hart. Omdat wij allemaal zo anders zijn, zullen we ook een breed scala aan onderwerpen behandelen, allemaal vanuit onze eigen achtergrond. Dit zijn de blogs die meedoen:

https://www.goddessinabox.be/
http://www.happymamalife.nl
https://www.barcelonamom.com
http://nature-element.nl
https://eengoedverhaal.nu
https://www.minimixtape.nl
http://www.donnacaramella.be
http://www.my360turn.nl
http://www.haagsgelaiket.com
http://Tresfien.wordpress.com
http://steffievandierendonck. com

Je kan ook alles volgen op onze facebookpagina; bloggers met een groene missie. Vergeet zeker niet om daar ook eens een kijkje te nemen. Laten we samen eens proberen om die sneeuwbal aan het rollen te krijgen en van die druppel op de gloeiende plaat een emmer te maken!

xxx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.