Review van Vichy’s Spa Shower Gel-Oil

Ik testte voor jullie de Spa Shower Gel-Oil van Vichy. Zoals de naam al verklapt lijkt het op een gel, maar als je het gebruikt, voel je wel dat er ook olie in zit.  De gel verandert namelijk in een romige en zijdezachte textuur zodra je het onder de douche opbrengt.

Geur

Bij het gebruik komt er een aangename subtiele geur vrij. Deze doet mij een beetje denken aan een mengeling van vanille en amandel. Na het douchen is de geur gelukkig snel weg. Voor sommigen is dit misschien een nadeel, maar voor mij is dit een groot pluspunt. Ik vind het persoonlijk namelijk niet prettig om andere geuren door mijn frisse en lichte parfum te ruiken.

Voedzame stoffen

Er zit flink wat castorolie (wonderolie) in, wat ontstekingsremmende en helende eigenschappen heeft. Bovendien zitten er ook verschillende voedende oliën van fruitzaden, macadamia olie en zelfs jojoba olie in. Toch voelt je huid niet vettig aan als je uit de douche komt. Er zitten 2 kanten aan die medaille; het voedt dus ook veel minder dan een echt douche-olie. Het is een heel goede vervanging voor de gewone douchegel, maar als je een heel droge huid hebt is de Spa Shower Gel-Oil van Vichy misschien niet voedend genoeg. Ik moet eerlijk bekennen dat ik bijna nooit douchegel gebruik omdat het mijn huid zo uitdroogt, dus voor mij is dit een beter alternatief. Douche-olie voedt dan wel beter, maar heeft ook een geur die langer blijft hangen.

Newpharma

Ik kreeg deze douche gel-olie toegestuurd van Newpharma om uit te proberen. Newpharma kende ik al langer. Een tijdje geleden heb ik bijvoorbeeld mijn ehbo-voorraad een update gegeven. Heel fijn dat je dat rustig vanuit je luie stoel kan doen, zo vergeet je niet zo snel iets. Dit was mijn derde of vierde bestelling bij dit bedrijf en ik moet eerlijk zeggen dat ik heel tevreden ben. Ik vind altijd wat ik nodig heb tussen de 30.000 producten in hun assortiment, mijn bestelling komt altijd snel en correct binnen en je kan met PayPal betalen, wat ik gemakkelijk vind.

En jullie, wat gebruiken jullie het liefste onder de douche? Houden jullie van subtiele of sterkere geuren?

xxx

 

9 thoughts on “Review van Vichy’s Spa Shower Gel-Oil

  1. Ik vind het belangrijk dat er geen (micro)plastic wordt gebruikt bij mijn zeep. Momenteel ben ik fan van Lush, met hun heerlijke verpakkingsvrije shampoobars! Ook vind ik het heel belangrijk dat het niet op dieren wordt getest.

    1. dat is inderdaad heel belangrijk en gelukkig zit hier geen microplastic in. In Europa is testen op dieren trouwens verboden, maar wist je dat alle merken die in China willen verkopen, verplicht worden om hun product eerst op dieren uit te testen? Zo triestig…

  2. Ik gebruik tegenwoordig eigenlijk graag een klassiek stuk zeep. Minder verpakking en dus beter voor het milieu en volgens mij doorgaans ook beter voor je huid. Maar af en toe laat ik me toch ook nog wel verleiden door een product uit een flesje, dat voelt dan als pure verwennerij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.