Review van het knarsbitje van Splintdirect.nl

Een tijdje geleden heb ik verteld dat ik last heb van bruxisme. Ik had toen 2 verschillende knarsbitjes gekocht en een review geplaatst van het eerste; Professional-Fit Dental Guard van DenTek. Vandaag laat ik jullie weten wat mijn ervaring is met het tweede bitje; het knarsbitje van Splintdirect.nl.

Op maat maken

Ook dit bitje is van thermoplastisch materiaal, dat betekent dat je het eerst warm moet maken en dat je daarna de vorm kan aanpassen. Ik legde het knarsbitje van Splintdirect.nl 25 seconden in gekookt water voordat ik er op beet. Je hebt geen vorm waar het materiaal in zit, maar het is gewoon een hoefijzervormig plaatje met een uitsteeksel. Dat uitsteeksel is je handvat en dat knip je van de beugel af als je klaar bent met aanpassen. Er wordt geen hoesje rond je tanden gevormd, maar je krijgt eigenlijk een soort plaatje met de afdruk van je boven-en ondertanden en een soort richel die een stukje voor je ondertanden zit. Hij blijft dus in feite op je ondertanden hangen.

Gebruik

Ik vond het in het begin best eng om dit te dragen, omdat het niet vast zit maar vrij los op je ondertanden ligt. Natuurlijk houdt de afdruk hem wel op zijn plaats, maar het kan toch best gemakkelijk verschuiven. Gelukkig was er niets om bang voor te zijn, want hij is geen enkele keer gaan ‘wandelen’ in mijn mond.

Conclusie

Eerlijk gezegd had ik meer van dit knarsbitje verwacht. Ik wist dat dit bitje op de onderkaak gedragen werd en ik had gehoopt dat dit een soort hoesje over mijn ondertanden zou vormen omdat juist deze voortanden slijtage hebben. Het bitje van Splintdirect.nl is niet slecht, maar ik geef toch de voorkeur aan  Professional-Fit Dental Guard van DenTek. Het is wel heel fijn dat ook hier een bewaardoosje bij zit zodat hij schoon blijft.

Mijn probleem is trouwens niet alleen het nachtelijk klemmen en knarsen. Ik merk dat ik regelmatig met mijn voortanden tegen elkaar bots als ik praat of eet, met dus beschadiging tot gevolg. Hebben jullie daar wel eens last van? Of hebben jullie last van klemmen of knarsen?

xxx

 

6 thoughts on “Review van het knarsbitje van Splintdirect.nl

  1. Ik had er nog nooit van gehoord, misschien dat ik het eens moet uitproberen, ik knars ook nogal veel tijdens het slapen en laat dat nu heel slecht zijn voor mijn tanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.