7 dagen deo Vichy

Review van de 7 Days Anti-Perspirant Treatment van Vichy (7 dagen deo)

Persoonlijke hygiëne is enorm belangrijk. Als we iemand vinden stinken, schuiven we dan ook automatisch een stukje op. Logisch, want dat is wat ons instinct ons geleerd heeft. Maar voor de persoon die onze neus zo onaangenaam beroert, is dit natuurlijk niet prettig. Zeker niet als die persoon er alles aan gedaan heeft om juist niet te stinken. Deodorant, veelvuldig wassen met zeep, talkpoeder,… Vaak beschadigen deze producten onze huid alleen maar en krijgen de onwelriekende bacteriën daardoor juist nog meer kans om te groeien.

7 dagen deo

Niemand wil onaangenaam ruiken. Daarom ga ik jullie vertellen wat mijn ervaring is met de 7 Days Anti-Perspirant Cream Treatment van Vichy. Deze deo van Vichy belooft om je 7 dagen lang geurvrij te houden. De bedoeling is dat je 2 dagen na elkaar een klein beetje van deze crème opdoet en dat je daarna de rest van de week deodorant-vrij ben. Persoonlijk doe ik het anders; ik gebruik het één keer, ’s avonds voor ik ga slapen, en pas na een week opnieuw. Voor mij is dat genoeg. Deze deodorant heeft een frisse geur, maar die is dus niet bedoeld om geuren te verbergen. Deze geur is trouwens geschikt voor vrouwen én mannen.

Werkt het echt?

En het werkt. Niet een beetje of soms, nee, het werkt enorm goed. Niet alleen bij mij -ik heb gelukkig weinig last van zweten- maar ook bij anderen die het door mij zijn uit gaan proberen. Een vriendin met flinke zweetgeur -ondanks een goede lichaamshygiëne en liters deodorant- is helemaal geurvrij! Ook mijn moeder en dochter zijn enthousiast.

Zacht voor de huid

Heel goed nieuws dus. Ander goed nieuws is dat hier geen uitdrogende ethanolalcohol in zit en ook geen parabenen. Het bevat wel dimethicone, wat ervoor zorgt dat je huid zacht en gehydrateerd blijft.

Aluminium

Minder goed nieuw is de hoeveelheid aluminium. Het staat op de tweede plaats in de lijst van bestanddelen, dus na water is dat het belangrijkste ingrediënt. Aluminium wordt gelinkt aan borstkanker. Al moet je dat ook relativeren, er zijn een hoop artsen die hier niet van overtuigd zijn. Eén van die artsen is de bekende Duitse dermatoloog Dr. Yael Adler. Zij zegt in haar boek ‘De huid‘ namelijk dat de aluminiumdeeltjes in deodorant te groot zijn om door de huid heen te kunnen gaan. Bovendien gebruik je het dus niet iedere dag, in tegenstelling tot je gewone deodorant, die waarschijnlijk ook aluminium bevat.

Conclusie

Het is een goed werkende deodorant-crème en ideaal voor mensen met een zweetprobleem. Je moet wel voor jezelf de afweging maken wat je belangrijker vindt; aangenaam ruiken of geen aluminium gebruiken. Als je echt last hebt van overmatig zweten of hyperhidrosis kan je er trouwens altijd nog voor kiezen om je oksels met botox of een laser te laten behandelen.

xxx

 

8 thoughts on “Review van de 7 Days Anti-Perspirant Treatment van Vichy (7 dagen deo)

  1. Wel ideaal als backpacker of als je gaat vliegen, dan breek ik echt door mijn deodorant heen. Er zijn natuurlijk mensen die gewoon echt veel zweten en dan kan dit een oplossing zijn.

    1. het probleem is dat bij sommige mensen een gewone deodorant niet werkt, ze blijven zweten en onaangenaam ruiken. Dit blijft niet op je huid liggen, maar zorgt dat je minder zweet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.