5 trucs om lekker te slapen met een verstopte neus.

Ja hoor, het is weer zover. De temperatuur is nog maar net onder nul gezakt en overal lopen mensen weer te snotteren. Heel vervelend, maar ik vind het allervervelendste dat je met een verstopte neus zo moeilijk kan slapen. Van een rode neus worden we sowieso al niet blij, maar laten we eerlijk zijn, een slechte nachtrust komt je humeur ook niet ten goede. Dus grijpen we naar een neusspray of smeren we Vicks op onze borstkas. Heb je dat niet in huis of wil je geen chemische middelen gebruiken? Geen probleem, er zijn gelukkig ook natuurlijke middeltjes die minstens even goed werken.

1. Ga op de juiste zij liggen

Er is altijd wel één neusgat dat iets minder dicht zit dan het andere. Je kan dit testen door bijvoorbeeld met je vinger om de beurt een neusgat dicht te drukken en proberen te ademen. Als je gaat slapen zorg je dat het minst verstopte neusgat boven ligt. Door de zwaartekracht zal het slijm zakken en gaat het bovenste neusgat verder open. Zo heb je in ieder geval één neusgat waar je door kan ademen.

2. Duik de keukenkast in en pak een ui

Als je een in stukken gesneden ui naast je hoofd legt, zal je merken dat je beter kan ademen. Je moet natuurlijk wel tegen de geur kunnen en ’s morgens tijd hebben om je heel goed te douchen, want het stinkt behoorlijk. Het helpt wel, maar je zal er dus wat voor over moeten hebben.

3. Eucalyptusolie

Sprenkel een paar druppels eucalyptusolie op je kussen en je zal meteen beter kunnen ademen. Het is eigenlijk een beetje te vergelijken met het gebruik van Vicks, maar dan natuurlijker.

4. Verminder de slijmproductie

Vergeet dat glas warme melk voor het slapen gaan maar. Zuivel zorgt er namelijk voor dat je meer slijm gaat produceren. Je kan beter een kop verse gemberthee met honing drinken. En als je heel stoer bent, kan je ook proberen om te gorgelen met een eetlepel appelazijn en dit daarna inslikken.

5. Frisse lucht

Absoluut de meest effectieve en snelste oplossing is frisse lucht. Ik geef het toe, het vereist wat moed om met deze vriestemperaturen je slaapkamerraam open te zetten, maar je zal beloond worden. Je neus gaat bijna direct open en blijft de hele nacht open, in tegenstelling tot de meeste andere trucjes. Kruip wel lekker met je pyjama onder een dik donsdeken tegen je partner, huisdier of elektrisch deken aan zodat je het behaaglijk warm hebt. Als je ligt te bibberen van de kou zal je ook niet lekker slapen, open neus of niet…

Dit waren mijn trucjes, maar wat doen jullie om goed te slapen als je verkouden bent?

xxx

 

13 thoughts on “5 trucs om lekker te slapen met een verstopte neus.

  1. Wat ik al gemerkt heb, is dat de ‘halasana’ – (een yogapositie waarbij je de benen over het hoofd naar de grond brengt), ontzettend goed daarvoor helpt.

  2. Super handig, deze tips zijn op dit moment heel welkom! Enige voordeel van een verstopte neus is dat ik geen poepluiers ruik en mijn man ze mag verschonen 😉

    1. ja het werkt wel, maar het stinkt ook echt erg. Ik legde het vroeger ook altijd bij mijn dochters als ze verkouden waren. Hoe dichter bij, hoe beter het werkt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.