Kan de Thomas Aqua+ Pet & Family mijn beestenboel aan?

Vanmorgen liep ik de keuken in op mijn blote voeten en stapte slaapdronken in een natte drets. Mijn kat was weer eens heel nieuwsgierig geweest naar wat er in een bepaald bakje zat en besloot dus maar om alles op de grond te gooien. In dat bakje zat een beetje groenteafval van gisteravond, dat ik apart gehouden had om aan de kippen te geven. In en om mijn huis loopt een halve dierentuin rond. Ik heb 2 katten, een hond, kippen, eenden en vissen. Heel gezellig…maar ze maken ook een hoop vies.

Gezellig op de bank

Terwijl ik dit aan het schrijven ben, staat de andere kat voor het raam te miauwen en ligt mijn hond naast mij op een dekentje op de bank. Ze is ondertussen 9 jaar oud en ik heb ondertussen dus wel geleerd dat als je eenmaal een puppy op je schoot hebt genomen, je ze nooit meer af kunt leren om op de bank te springen. Eigenlijk vind ik het stiekem ook wel gezellig zo.

Oeps momentjes….

Op aanraden van de dierenarts heb ik haar 2 jaar geleden laten steriliseren. En natuurlijk hebben wij weer de bijwerking die volgens de dierenarts zelden voorkomt: incontinentie. Niet zo heel erg, gelukkig, maar wel lastig. Ze kan het goed ophouden, maar als ze buiten is geweest, blijft ze soms nog een tijdje nadruppelen. En had ik al verteld dat ze dus graag op de bank ligt?

Thomas Aqua+ Pet & Family

Zelfs door het dekentje komen er wel eens druppeltjes heen. Ik maak het dan wel schoon met een doekje, maar toch voelt het niet helemaal schoon. Bovendien krijg je waterkringen in de stof. Toen de mensen van Thomas mij vroegen of ik hun Thomas Aqua+ Pet & Family -een hele mond vol-  wilde testen, heb ik dus meteen ja gezegd.

Wijn

Toen de Thomas Aqua+ Pet & Family net bij mij thuis aangekomen was en nog midden in mijn woonkamer stond te glimmen, kwam ik op zaterdagavond thuis met veel te veel boodschappen in mijn armen. Natuurlijk was ik mijn boodschappentas vergeten en ach, dat kon ik zo toch ook wel dragen? Pats! Daar ging mijn fles -gelukkig witte- wijn. Heel mijn houten vloer zat onder de glassplinters en wijn. Na een flinke vloek haalde ik met een beteuterd gezicht (ja, ik had echt zin in een glas wijn) de grote stukken er tussen uit. Ik had géén zin in bloedende vingers door alle splinters, dus het leek mij het ideale moment voor een vuurdoop. En die vuurdoop doorstond hij met gemak! Alle druppels en splinters waren in één keer weg. Ik ben er nog even met een vochtig doekje overheen geweest en je zag en rook er niets meer van

Multifunctioneel schoonmaakwonder

De Aqua+ Pet & Family is een heel krachtige stofzuiger die nat én droog kan zuigen, met of zonder zak. Met de speciale voet is hij ook genadeloos voor dierenhaar. Dat is al heel fijn, maar het beste is dat je met de Thomas Aqua+ Pet & Family ook kan schoonmaken. In de stofzuiger zit een tank die je kan vullen met water en een reinigingsmiddel. Ideaal voor een tapijt waar veel over gelopen is, maar ook voor de bank en bijvoorbeeld het interieur van de auto.

Dweilen

Ik heb houten vloeren en in de kinderkamers ligt laminaat. Heel warm en gezellig, maar je mag deze vloeren natuurlijk niet te nat dweilen. Nu ben ik geen schoonmaakwonder, maar met je handen in een emmer vies water om de dweil uit te spoelen en uit te wringen, vindt niemand fijn denk ik. En een uitwringbare mop maakt de houten vloeren eigenlijk te nat. Daarom ben ik extra blij met het feit dat je met het speciale mondstuk -met borstel en wisser- gewoon ook je harde vloer kan schoonmaken. Het haalt ook al het vuil tussen de planken weg en dat is met een dweil een stuk lastiger.

Anti allergisch

Behalve een hepa-filter en een uitblaasfilter heeft deze stofzuiger ook een aquafilter. Door water in de waterbak te doen, wordt niet alleen het stof, maar ook mijten en allergenen in het water verzameld. Ik kan niet vertellen of het werkt -want wij zijn niet allergisch- maar de lucht die weer uit de stofzuiger komt, ruikt in ieder geval fris.

Mijn ervaring

Voor het goed schoonmaken met deze stofzuiger, moet je er eerst even een beetje handigheid in krijgen. Als je een bank of tapijt met water wil reinigen moet je er bijvoorbeeld rekening mee houden dat het spuitmondje voor de zuigmond zit. Je moet dus niet helemaal tot het einde blijven spuiten want dan loopt er wat water van de bank of het tapijt af. Ook de hoek waarin je de voet moet houden om het water goed op te zuigen is even zoeken. Je moet het gewoon weten en dan werkt het perfect.

Mijn bank ziet er weer uit als nieuw, alle watervlekken zijn weg. Ook van de vlekken op de achterbank van mijn auto -door de vuile poten na een wandeling en morsende tieners- zie je niets meer.

En mijn vloeren? Die zijn ook lekker schoon zonder vieze handen.

Nadeel

Het grootste nadeel dat ik heb ondervonden is dat je ineens heel populair wordt. Dit tapijt bijvoorbeeld is -helaas- niet van mij.  Je ziet precies de scheiding tot waar het schoongemaakt is omdat daar de kleuren veel helderder zijn. Het bewijs is trouwens wel het vuile water.

En jullie? Wat zouden jullie graag eens heel goed schoon maken?

xxx

 

20 thoughts on “Kan de Thomas Aqua+ Pet & Family mijn beestenboel aan?

  1. Wij hebben 6 katten en 2 honden. Paar jaar terug heb ik de cats & dogs van Miele gekocht en tot op heden ben ik hier best tevreden over omdat deze ook over een speciale voet beschikt om mooi de haren me te stofzuigen. Deze Thomas Aqua+ Pet & Family spreekt me wel aan en ik zie dat de prijs ‘nogal’ meevalt. Als mijn Miele het begeeft dan zou ik deze wel overwegen. Wel vraag ik me af hoe het zit met het onderhouden van dit toestel zelf. En of je er elke reinigingsproduct mee kan gebruiken. Fijne review!

  2. Dat klinkt heel erg handig. Wij hebben dan wel geen halve dierentuin hier rondlopen haha maar wel 2 katten met enorme lange haren en dat is zo lastig te stofzuigen, zeker met onze standaard stofzuiger 🙁 Dit klinkt wel als een hele goede.

  3. Ik wil deze ook! Echt super handig zeg! Wij hebben door het huis heen tapijt en laminaat liggen en met dit apparaat kun je dat goed afwisselen met zuigen en moppen. Ik heb een kat met veel haar, en dat blijft heel vervelend hangen in het tapijt. Krijg ik niet zo snel los met de zuiger. Moet ik vaak bukken en het zelf van de grond aftrekken. Kan deze stofzuiger dat wel zelf?

  4. Wat een handige stofzuiger – en zeker met dieren is het belangrijk een goede stofzuiger te hebben die tegen een stootje kan.

    Toevallig heb ik vorige maand na 17 jaar een nieuwe stofzuiger gekocht. Ik had een AEG (toentertijd als beste uit de Consumentenbondtest gekomen), hij deed het overigens nog prima, maar ik heb ‘m weggegeven. En bij het uitproberen van nieuwe stofzuigers ging er een wereld voor mij open: wat een lichte stofzuigers.

    Wat ik graag goed schoon zou willen maken is de trapvloerbedekking.

  5. Wat handig! Wij hebben een gewone stofzuiger die word veel gebruikt maar ook staat elke dag zo’n kleine ronddraaiende stofzuiger aan zonder dat wij iets hoeven doen, super handig! Die komt ook op plekken waar wij niet zo makkelijk komen

  6. Handig! Ik heb een hondje die aardig haart en 2 kindjes haha, dus deze lijkt mij ideaal voor ons! Ik heb een pvc vloer dus volgens mij kan je deze daar ook goed op gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.