Het leven is te kort voor een ongezellige slaapkamer…

Elk jaar probeer ik één kamer in mijn huis onder handen te nemen. Vorig jaar maakte ik van mijn sjofele linnenkamer een hippe walk-in closet. Dit jaar was mijn slaapkamer aan de beurt en dat was dringend nodig. Ik woon namelijk al 21 jaar in dit huis en mijn muren waren dus ook al 21 jaar niet geschilderd. En mijn gordijnen? Die waren die naam eigenlijk helemaal niet waardig.

Veel wensen

Het opfrissen van mijn slaapkamer stond dus al een tijdje op mijn verlanglijstje. Ik wist precies wat ik wilde; duurzaam maar toch luxueus, sober maar niet minimalistisch, licht maar toch gezellig. Geen idee hoe ik dat allemaal moest combineren.

Feng Shui

Nadat ik een boek over feng shui had gelezen wist ik het helemaal niet meer. Er was gewoon niet genoeg plaats om mijn bed op de ‘juiste’ manier te zetten. Planten mogen trouwens ook niet in je slaapkamer volgens de feng shui-leer. en ik ben dol op planten! Er hangt trouwens ook een tv aan de muur en dat is een no-go bij feng shui. Het idee van een feng shui slaapkamer kon dus in de prullenbak.

Blauw

Ik las een tijdje geleden een artikel waarin stond dat je het beste tot rust komt in een blauwe slaapkamer. Toevallig is blauw mijn lievelingskleur. Er moest dus zeker blauw in komen. Om niet te overdrijven, heb ik alleen de gordijnen en de accessoires in blauwe tinten gekozen.

Gordijnen

Ik ben op zoek gegaan naar dikke gordijnen van natuurlijke materialen en liefst zo duurzaam mogelijk. s’Morgens staat de zon op mijn slaapkamerraam, dus moesten ze wel het licht goed kunnen tegenhouden. Ik vond geen gordijnen naar mijn smaak, daarom heb ik ze maar zelf gemaakt. Ze voldoen nu aan alles wat ik zocht en ik vind persoonlijk de kleur fan-tas-tisch.

Muren

Ik wilde geen saaie witte muren, maar ik wilde ook geen behang. Ik heb ecologische witte verf genomen en een deel gemengd met een beetje zwart pigment. Met afplaktape heb ik strepen gemaakt en daarna geschilderd. Subtiel maar toch niet saai.

Bed

Mijn bed is een oud bed van mijn ouders. Vroeger hing daar een zware, donkere ‘petit point’ stof achter en bovenop als hemel. De gordijnen waren van kant. Heel zwaar en ouderwets. Maar het eikenhouten frame vond ik wel heel mooi en omdat ik het zonde vond om het weg te gooien, heb ik het gerecycled. Ik verving de ouderwetse hemel door een lichte stof. De gordijntjes maakte ik van heel lichte katoen. Ik gebruik al jaren alleen maar witte katoenen dekbedovertrekken, dus die kon ik gewoon hergebruiken. De ouderwetse nep-kandelaars op het hoofdbord verving ik door 2 Ikea lampjes die ik ooit verkeerd gekocht had.

romantisch hemelbed

Kussens

Het vierkante kussen kwam ik tegen en heb ik gewoon gekocht. De langwerpige kussens had ik nog en de hoezen heb ik zelf gemaakt. De stof kocht ik online en mijn werkkamertje is de enige sweatshop die er voor nodig was…

Dressoir

Het dressoir is nog van de oma van mijn schoonmoeder geweest. Het stond daar op zolder stof te verzamelen tot ik het jaren geleden ontdekte. Eerst gebruikten mijn dochters deze kast als kledingkast, maar toen ze allebei een nieuwe kamer op zolder kregen, is deze in de oude kinderkamer achter gebleven. Het heeft dus al een heel leven achter de rug en dat vind ik er net zo mooi aan.

Tafeltje

Het ronde tafeltje kocht ik als student in een tweedehands winkel. Ik was toen al een fan van meubeltjes met een verleden. 🙂

Nachtkastjes

Alle tweedehandswinkels in de regio heb ik bezocht en ik heb wekenlang elke dag op internet gezocht, maar ik vond geen nachtkastjes die bij mijn bed pasten. Donkere kastjes maakten het te zwaar en gewone witte exemplaren stonden er gewoon niet bij. Dus nadat ik witte nachtkastjes gekocht en weer verkocht had, gaf ik mij gewonnen. Deze kastjes zijn nieuw en van mdf; niet duurzaam en niet goed voor de luchtkwaliteit, maar wel heel leuk….

Helemaal klaar…of toch niet

Eindelijk was mijn kamer klaar en ik was er best tevreden mee. Het is licht, maar wel met gordijnen die er voor zorgen dat ik uit kan slapen. Niet te veel meubels, maar wel een hoop planten. Een tv -die niet opvalt- hoog aan de muur achter de deur en ruimte op de kast voor mijn eerste teddybeer. Maar er bleek één groot nadeel aan mijn nieuwe slaapkamer: ik had nergens plaats om mijn kamerjas te leggen. Mijn kamerjas is ’s avonds het laatste wat ik uitdoe en het is ’s morgens het eerste wat ik weer aantrek…

Emob

Net op het moment dat ik zat te tobben wat ik kon gebruiken voor mijn kamerjas, kreeg ik een mailtje van Emob. Ik had eerlijk gezegd nog nooit van Emob gehoord, dus ben ik snel een kijkje gaan nemen op hun site. Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was door hun aanbod. Enorm veel trendy meubels in verschillende stijlen voor een heel redelijke prijs.

Krukje

En toen zag ik het: de oplossing. Als mijn leven een film was geweest had je Disney-achtige sterretjes gezien en een tadaaaa muziekje gehoord. Maar mijn leven is geen film dus zoomde ik alleen maar in en bedacht mij dat ik wel eens de oplossing gevonden zou kunnen hebben: een zadelkrukje. Helaas was dit krukje niet op voorraad, dus ik heb er even op moeten wachten. Maar het was het wachten zeker waard. Het is een prachtig, stevig krukje en … het past precies bij de eclectische stijl van mijn slaapkamer. 🙂 Ik ben er dan ook enorm blij mee.

Mijn romantische boutique-hotel-slaapkamer is echt helemaal mijn stijl. Wat vinden jullie er van? En kenden jullie Emob al?

xxx

p.s. dit artikel bevat een samenwerking

14 thoughts on “Het leven is te kort voor een ongezellige slaapkamer…

  1. Ik roep al maanden dat ik onze slaapkamer eens flink onder handen wil nemen, maar het komt er steeds niet van. Dus misschien deze winter toch maar eens doen, want het draagt zeker bij tot een betere nachtrust als je een opgeruimde slaapkamer hebt! Dat krukje is trouwens erg leuk! Wij hadden dat laatst in een hotel ook, echt heel handig.

  2. Ja! Ik ken Emob zeker. Al een paar keer mee samengewerkt. Prachtig krukje en heel mooi gedaan je slaapkamer. Even doorgeklikt naar de kleedkamer en wow, dat is ook heel mooie geworden zeg!

  3. Het ziet er erg mooi uit. Ik vind het dressoir van je oma en het nachtkastje helemaal geweldig! Ook ik ken Emob nog niet, maar dat zadelkrukje ziet er erg mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.