Aperitiefhapjes, maar dan anders…

Yes, het is weer zover! Het weekend staat weer (bijna) voor de deur. De ideale tijd om al die klusjes te doen waar je tijdens de week geen tijd voor hebt. Maar vooral ook de tijd om gezellig samen te zijn. En bij dat samenzijn hoort vaak een lekker hapje. Tja, daar wringt het schoentje, want sinds we dit gelezen hebben, willen wij geen chips en bitterballen meer.

Daarom heb ik 3 gezonde, snelle en gemakkelijke hapjes voor jullie opgeschreven. En omdat er tegenwoordig zoveel mensen op hun koolhydraten letten, zijn ze nog koolhydraatarm ook!

Tomaatjes met tonijnsalade

Makkelijker dan dit kan het niet worden. Wat heb je nodig?

  • kerstomaatjes
  • klein blikje tonijn in eigen nat
  • 2 eetlepels mayonaise (liefst zelfgemaakt natuurlijk) of meer naar smaak

Snijd de tomaatjes doormidden en haal de pitjes er met een theelepel uit.
Meng de uitgelekte tonijn met de mayonaise, en vul de tomaatjes op. Kleine tip: kinderen vinden het leuk om te helpen en dit is ideaal voor hen.

Forelmousse op schijfjes komkommer

  • 125 gr gerookte forel
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 eetlepels soya room of slagroom
  • citroensap naar smaak
  • dille
  • komkommer
  • peper naar smaak

Snij niet te dunne plakjes komkommer (met schil).
Mix de forel, zure room en soya room in een hakmolen en breng op smaak met een beetje peper en citroensap. Best even laten opstijven in de koelkast.
Theelepel mousse op het plakje komkommer en een beetje dille er boven op.

Witloofschuitjes met tapenade

  • witloof
  • 25 gr. pijnboompitten
  • 100 gr. in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes
  • 100 gr. zwarte olijven zonder pit
  • beetje knoflookpoeder (vers mag ook, maar dat mixt minder goed)
  • snuifje peper van de molen
  • scheut olijfolie

Maal de ingrediënten (behalve de witloof) in een hakmolen fijn. Steeds een beetje olijfolie toevoegen tot je de structuur goed vindt. Hoeveel je nodig hebt hangt af van hoe vochtig je gedroogde tomaatjes zijn.
Snij het kontje van de witloof en trek de blaadjes uit elkaar.
Leg op elk blaadje een lepeltje tapenade.

Deze hapjes kan je ook prima op voorhand maken. Eet smakelijk!

xxx

 

2 thoughts on “Aperitiefhapjes, maar dan anders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *