Mijn ervaringen met het eerste weekmenu van Evelina

Vorige week heb ik jullie verteld over mijn nieuwe eet-avontuur. Ik volg nu de weekmenu’s van Evelina van Gezondblog en vanavond zit mijn eerste week er op. En ik zal al vast verklappen dat het niet altijd van een leien dakje liep.

Maandag

De dag begon gemakkelijk met een notencake die ik gisterenavond gebakken heb. Fijn dat ik niets moest maken, want het duurt meestal wel een tijdje voordat ik echt wakker ben. Als lunch 2 kleine speltbroodjes met brie en een sinaasappel met walnoten als snack.

Maar toen werd het lastig. Mijn Oudste is ziek, maar moest toch naar Leuven. Dus stap je dan als veel te lieve, overbezorgde moeder in de auto om haar te brengen. En ja hoor, file! Dus ben ik twee keer zo lang onderweg geweest als gepland. Ondertussen was het al ver na etenstijd en ik had nog een tweetal uur voor de boeg. Ik had dus honger en het assortiment in het benzinestation was niet erg groot. Het werd dus een chocoladebroodje met een blikje cola light en als dessert een verdwaalde karamel uit mijn tas.

Geen goed begin dus. 🙁 Toen ik thuis kwam heb ik nog wat rauwe bloemkool met een hummus-dip gegeten om het toch een beetje recht te trekken. Ik heb behalve die cola light (die overigens akelig ongezond is) één liter water en 4 mokken thee gedronken.

Dinsdag

Als ontbijt stond er een oranje smoothie op het menu, in plaats van mijn gebruikelijke groene smoothie. Ik was blijkbaar nog niet goed wakker want er zat iets niet goed in de blender.  Mijn keuken is nu ook oranje, zucht… Uiteindelijk waren het bijna 2 volle glazen, dus heb ik ook als tussendoortje een glas gedronken met een plakje notencake. Als lunch heb ik een salade met kip gegeten en ’s avonds een ovenschotel met andijvie. Ik heb ruim een liter water gedronken en weer 4 mokken thee. En ik heb ook weer vals gespeeld, 1 chocolade-eitje gesnoept.

Woensdag

Mijn dag begon met havermout, niet gekookt zoals het recept, want ik ben geen fan van warme havermout. Ik heb met dezelfde ingrediënten overnight oats gemaakt. Heerlijk, vooral omdat het zo goed vult en ik mij dus lekker lang voldaan voel. Mijn middagmaal was de overschot van de notencake. Als snack at ik een stukje brie met wat walnoten en druiven. Avondmaal was een lekker stukje kabeljauw uit de oven.

Donderdag

Speltcrackers zijn eigenlijk het enige brood-achtige product dat ik regelmatig eet en ik was dus heel blij dat ik daar mijn dag mee mocht beginnen. Lunch was een groentemuffin, maar omdat er gisteren geen courgettes in de winkel meer waren, moest ik eerst naar de winkel. Natuurlijk kwam er weer van alles tussen waardoor ik pas laat naar de winkel kon en dus was het voor mij pas rond 2 uur lunchtijd. Tussendoor heb ik wel een handje walnoten gegeten. In de winkel kreeg ik ter ere van internationale vrouwendag een lekker chocolaatje. Tja, dat kon ik moeilijk afslaan.

Na de lunch begon ik aan een nieuwe blog en voordat ik het in de gaten had was het al zes uur. Mijn Jongste had trek in kipfilet en ik had geen zin om 2 gerechten te maken, dus heb ik weer groentemuffins gegeten, nu met gemengde salade. Ik heb 5 koppen thee gedronken en iets minder dan een liter water. Ik begin wel een patroon te zien. Blijkbaar drink ik ongeveer 2 liter op een dag. Een leidraad is 0,035 l vocht per dag drinken, dus voor mij wordt dat 2,17 liter. Ik zit inderdaad rond die hoeveelheid. Nu weet ik dus dat ik dat in ieder geval al goed doe!

Vrijdag

Ik had vannacht echt heel slecht geslapen en daardoor heb ik mij verslapen. Snel met een handje walnoten en een beker thee de auto in gesprongen om mijn Jongste weg te brengen.  Terug thuis lekker een bakje yoghurt met gemengd rood fruit gegeten. Mijn middagmaal was een groene smoothie, eigenlijk 2, want het recept van Evelina is nogal ruim. De combinatie van slecht slapen en een smoothie als lunch zorgde er wel voor dat ik nog honger had, dus toen ik op bezoek ging en zelfgebakken koekjes aangeboden kreeg, was ik niet sterk genoeg om nee te zeggen. Ik heb er 3 gegeten en ook nog een handje gemengde nootjes.

Te moe om te koken en de dochters wilden graag lasagne eten, dus werden het voor mij de laatste groentemuffins als avondmaal. Als avondsnack nog een paar zongedroogde tomaatjes en handje nootjes. Weer 4 koppen thee en ongeveer een liter water. Ik ben verstandig geweest en ben vroeg mijn bed in gekropen.

Zaterdag

Ik begon de dag met 2 eitjes, lekker gemakkelijk, gezond en het vult goed. Ik had een lange dag voor de boeg, dus soep in een thermos en een banaan en wat walnoten meegenomen. Eigenlijk stonden er notenkoekjes op het menu, maar ik bleek gisterenavond niet genoeg nootjes meer te hebben. Volgende week ga ik het toch anders aanpakken, want dit is niet de eerste keer dat ik iets niet in huis heb. Op bezoek geweest en een stukje taart gegeten, een klein stukje, maar toch. En dat was nog niet alles. In de Ikea kan ik nooit langs de frozen yoghurt lopen. Het was eigenlijk ook al best laat, dus ja, ik heb mij laten verleiden. 🙁  Mijn avondeten was een courgette-tosti. Weer 5 koppen thee en iets minder dan een liter water.

Zondag

Vanmorgen had ik weer hetzelfde probleem; ik moest een recept maken met kokosolie, maar de pot bleek zo goed als leeg. Dus werden het weer eitjes. Straks eet ik nog een kopje soep en vanavond een salade met scampi en avocado.

Boodschappenlijst

Het is duidelijk. Ik heb het moeilijk met de planning van de maaltijden. Normaal ga ik elke dag wel even naar de winkel en omdat ik mijn eigen recepten van buiten ken, kan ik snel aanpassen als er iets niet is. Nu is dat moeilijker. Het is nu echt wel nodig om een boodschappenlijst voor meerdere dagen te maken. Als er dan iets niet meer is, dan kan ik een recept van een andere dag nemen.

Momenteel ben ik bezig met een lijst van alle ingrediënten van de volgende week op te schrijven. Je kan jammer genoeg niet behoorlijk kopiëren uit een pdf-tekst (de hoeveelheden staan dan niet voor de ingrediënten) en ik mis dus een boodschappenlijst. Blijkbaar ben ik de enige, want Evelina vertelde mij dat ze vroeger wel een boodschappenlijst had, maar dat die niet echt gebruikt werd.

Resultaat

En dan de grote vraag, wat zeg mijn lichaam?

startcijfers:
gewicht 62
taille 77
heup 106
bovenbeen 62

na week 1:
gewicht 61,5
taille 78
heup 105
bovenbeen 62

Ik ben onverwachts dus toch afgevallen en aan mijn heupen ben ik zelfs een centimeter kwijt. Mijn taille is breder omdat mijn buik opgezwollen is. Uiteraard heb ik hier wel een theorie over, maar dat is voor  een andere keer. Ik moet het weekmenu eerst wat langer volgen voordat ik het zeker weet. Al bij al dus mooie resultaten. Ik ben heel benieuwd naar week 2. Volgende week zal ik jullie ook wat meer vertellen over de recepten en hoeveel tijd alles kost.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met Gezonblog, maar mijn mening blijft gewoon eerlijk. Het weekmenu dat ik volg is een onderdeel van de betalende VIP-club, maar op de site staat ook heel veel interessante, gratis informatie. Neem zeker eens een kijkje!

Tot volgende week!

xxx

 

 

4 thoughts on “Mijn ervaringen met het eerste weekmenu van Evelina

  1. Leuk om te lezen hoe je de weekmenu’s ervaar Karin! De eerste weken zijn vaak lastig omdat je dan moet omschakelen naar een ander soort eetpatroon, vooral qua boodschappen enzo. Heb je toevallig de boodschappenplanner ook gezien? Daarin staan heel veel basis boodschappen die handig zijn om op voorraad te hebben.

  2. Pittig al die gerechten klaarmaken, maar er zitten wel heel lekkere dingen bij! Brie met walnoten, zalig!
    Wat een pech met het verslapen en beterschap met de “oudste”.
    Ik zou denken dat je genoeg vezels binnen krijgt, opgeblazen gevoel… Verstopping? Of vanwege ander voedsel. Ik ben benieuwd naar je updates!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.