Van aftandse linnenkamer tot glamour walk-in closet

Een tijdje geleden kwam ik op internet een foto tegen van de walk-in closet van Khloe Kardashian. Ik was meteen verliefd op de glamoureuze uitstraling van haar kast. Peinzend dacht ik aan mijn zielige linnenkamer. Het is een klein kamertje, ongeveer 2,5 m op 2,5 m dus niet echt geschikt als slaapkamer. Het is meer een hol dan een slaapkamer.

 

Mijn linnenkamer

Nu kan je mijn kamertje en mijn huis natuurlijk niet vergelijken met dat van Khloe. Zij heeft ruimte genoeg en zonder twijfel een leger binnenhuisarchitecten die zorgen dat alles er piekfijn uitziet. Bij mij was en is het iets bescheidener.  Met een oude kast en een nog oudere commode. Praktisch, maar niet echt mooi.

 

Waarom niet?

Toen ik de bewuste foto tegenkwam, dacht ik: Waarom zou ik dat zielige kamertje niet aanpakken?  Ik twijfelde of ik deuren wilde of niet, dus heb ik eerst een half jaartje de deuren uit mijn oude kast gehaald. Dat beviel eigenlijk prima. Je hebt veel meer overzicht en het stof waar ik bang voor was, viel best mee.

De inrichting

Ik heb mijn kasten bij Ikea gehaald. In plaats van de schoenenplanken heb ik gewone uittrekbare planken genomen omdat ik dat mooier vond. Lekker veel plaats om kleren te hangen, want met uitzondering van t-shirts en wollen truien, blijven de meeste kleren nu eenmaal mooier op een hangertje. Ik kocht meteen allemaal  dezelfde hangertjes met velours. Ik hou ervan dat je meteen een goed overzicht hebt.

Handdoeken en zo

Aan de andere kant van de kamer staat een kast met mijn linnen en de voorraad shampoo en dergelijke. Onderaan is een plaatje vrijgehouden voor mijn koffer en voor mijn laarzen.

Vouwgordijnen

Om mijn kleren te beschermen tegen het licht heb ik rolluiken. Als die dicht zijn is het volledig donker, ideaal dus. Mijn ramen kleedde ik aan met vouwgordijnen. Hier kan je lezen hoe ik die gemaakt heb.

 

En verder

Mijn lamp kocht ik via internet bij een webshop in Engeland. De super grote spiegel komt van Leen Bakker. En wat vinden jullie van mijn Chesterfield hocker? Ook die maakte ik zelf. Gemakkelijk om op te zitten, maar vooral om de spullen van de bovenste planken te kunnen pakken.

Het resultaat

En dit is dan het uiteindelijke resultaat. Niet helemaal hetzelfde natuurlijk, maar het heeft wel de luxueuze uitstraling die ik wilde bereiken. 

En hoe is het in jullie huis? Welke kamer hebben jullie het laatste veranderd of welke kamer moet dringend eens aangepakt worden? Ik ben heel benieuwd!

xxx

 

P.s. De foto van Khloe Kardashian is uiteraard niet van mij. Ik vond hem op Pinterest, maar heb niet kunnen vinden wie hem gemaakt heeft.

10 thoughts on “Van aftandse linnenkamer tot glamour walk-in closet

  1. Zo, dat heb je heel mooi gedaan. Wij moesten verhuizen naar een klein appartementje dus ik heb op het moment geen slaapkamer (maar een slaapbank in de woonkamer) en twee plankjes in de kledingkast van de kids. Wat jij hebt is dus misschien mini in vergelijking met Kardashian maar maxi in vergelijking met mijn ‘kast’ haha

  2. We hebben hier 2 super oude praxis kasten staan. De goedkoopste van de goedkoopste, maar het werkt en daar gaat het om. Al ben ik stikjaloers als ik jou kast zo zie. Dat ziet er zo strak uit.

  3. Wat prachtig gedaan! Ik ben gewoon jaloers, ook heel slim ingericht. Ik moet nodig ons rommelhok herinrichten, daar staat de wasmachine, de droger en nog meer rommel. Mijn kledingkast staat in mijn slaapkamer, een vreselijk bruine gekleurde kast die wij maar van de vorige bewoner overgenomen hebben. Het enige voordeel is dat je er veel in kwijt kan.
    Ik wil deze zomer toch maar alles wit gaan schilderen, want het oogt heel druk en donker.
    Toevallig laatst 2 witte gordijnen op de kop getikt (10 euro) bij een tweedehands winkel, en de bruine gordijnen (ook overgenomen, want wij hadden niks meer uit ons oude huis) vervangen. De woonkamer oogt een stuk frisser en lichter, super blij mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.