Het weekmenu van Evelina: mijn derde week

De derde week is al weer voorbij. Ik heb mij niet perfect aan het weekmenu van Evelina van Gezondblog gehouden, maar alles wat ik at, paste wel in de filosofie. Als ik ergens echt geen zin in had, verving ik het gewoon voor iets anders. Tomaatjes voor een appel, broodje voor speltcrackers.

Maandag

Nadat ik gisteren de koelkast leeg gemaakt heb, vlieg ik er vandaag weer in. Nee, ik heb geen vreetaanval gehad, maar ik kook altijd voor 1 of 2 personen, dus dan hou je vaak dingen over. 🙂 Een halve bloemkool, een halve zak spinazie, een halve mango, … Af en toe moet je dat dan toch even opmaken anders is het zonde, een soort Evelina-vrije dag. Maar uiteraard wel volgens dezelfde filosofie. Mijn maandagochtend begon met havermout met bosbessen, daarna speltcrackers met hummus, een lunchsalade met peultjes, en crackers.

Dinsdag

Een omelet als ontbijt, een lunchsmoothie, crackers, en zoete aardappelfritters. Er staat elke week wel een recept tussen van dit soort groentekoekjes en tot nu toe waren ze allemaal lekker.

Woensdag

Een ontbijtje met havermout, zoete aardappelfritters van gisterenavond als tussendoortje, bosbessenmuffins als lunch, enkele paaseitjes en een handje olijven als snack. Het avondeten was ook bij mijn dochter een groot succes, wij aten namelijk zelfgemaakte kipshoarma.

Donderdag

Mijn ontbijt waren 2 eitjes, daarna een appel als tussendoortje. Speltcrackers met hummus als lunch en knolselderrösti.

Vrijdag

Vandaag ben ik ongesteld geworden. Too much information? Ik vertel dit eigenlijk omdat ik normaal dan altijd één of twee dagen enorm loop te snoepen en te snaaien. Deze keer viel dat enorm mee. Mijn ontbijt was yoghurt en verder heb ik de hele dag door bosbessenmuffins gegeten, zowel als tussendoortje als als lunch. Ons avondeten was pasta met brocolli.

Zaterdag

Een omelet als ontbijt en een handje noten met een paar abrikozen als snack. Ik heb ook enkele speltcrackers met hummus gegeten en een slaatje.

De resultaten

startcijfers:
gewicht 62
taille 77
heup 106
bovenbeen 62

na week 1:
gewicht 61,5
taille 78
heup 105
bovenbeen 62

na week 2:
gewicht 61,6
taille 78
heup 105
bovenbeen 62

na week 3:
gewicht 62
taille 77
heup 104
bovenbeen 61

Zoals je ziet ben ik wel centimeters afgevallen, maar aangekomen in kg. Dat komt natuurlijk omdat ik nu vocht vast houd. Ik ben dus heel benieuwd naar de resultaten van volgende week.

Hebben jullie de start van mijn experiment, week 1 of week 2 gemist? Lees dan snel even hoe die verlopen zijn!

Tot volgende week!

xxx

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.